Питання призначення дострокових виборів у Чернівцях парламент може розглянути ще до літніх канікул, - Федорук

Питання призначення дострокових виборів у Чернівцях парламент може розглянути ще до літніх канікул, - Федорук

21.04.2017, 14:42

Питання призначення дострокових виборів Чернівецької міськради та міського голови Чернівців вивчатиме комітет з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, після чого воно може потрапити на розгляд на сесії Верховної Ради.

Про це у четвер у програмі "Пряма відповідь" на телеканалі "Чернівці" повідомив народний депутат Микола Федорук.

Так, на запитання ведучої, наскільки висока ймовірність того, що Верховна Рада прийме позитивне рішення щодо призначення перевиборів міськради Чернівців, народний депутат відповів:

"Це будуть голосувати депутати. Спочатку це питання будуть розглядати на засіданнях комітету, а пізніше питання буде винесене в зал. Терміни можуть бути різні. І швидко, і не швидко. Це буде залежати від того, як буде розглянуте дане питання, як вивчено швидко. Про терміни я би не хотів говорити. Це може бути і на цій сесії, ще до літніх канікул", - сказав Федорук.

Читайте також: У "Рідного міста" істерика: Василь Продан не хоче йти на перевибори, - Каспрук

Також він вважає, що звернення міського голови Чернівців Олексія Каспрука до парламенту з проханням призначити перевибори "з’явилася небезпідставно".

"Я сьогодні мав можливість двічі на декілька хвилин включати телевізор і дивитися пряму трансляцію сесії. А пізніше я просто вимикав телевізор. Якщо коротко описати те, що відбувається сьогодні на засіданнях у міській раді, - це жах і сором. Взагалі важко собі уявити, щоб у такому європейському місті, так працювали обранці, які обрані для того, щоб вирішувати загальноміські питання. Замість того вони займаються я не знаю чим", - сказав Федорук.

"Коли керівник фінансового управління пояснює, яке потрібно прийняти рішення, щоб воно було правильним, законним, а депутат, не можу підібрати епітет, гне своє... Якщо проголосувати так, як він пропонує, це буде незаконно. Може бути порушення, може бути відкрита кримінальна справа. Він робить усе, щоб потім чиновник відповідав - за його неконструктивні дії, за його неконструктивні пропозиції", - додав обранець.

"А всі ці словесні перепалки - це просто сором і жах бере, що ми маємо сьогодні таку раду. Тому ця заява не є несподіваною, це звернення не є несподіваним. Верховна Рада буде обов’язково це розглядати, тим більше наш комітет - комітет з питань державного будівництва. Будемо розбиратися і виносити відповідне рішення. Я, звичайно, буду підтримувати це подання", - сказав Микола Федорук.

"Певна частина Чернівецької міськради думає, що вона бореться із Каспруком. Насправді вони борються з чернівчанами. І роблять усе для того, щоб місто занепадало. Я чую різні заяви, що "мер то не робить, мер то не робить"... Ну, в таких умовах щось зробити - це надзвичайно важко і дуже часто неможливо", - додав він.

Джерело: molbuk.ua

1