Питання про перебування «Батьківщини» одночасно при владі і в опозиції Максим Бурбак вважає риторичним

Питання про перебування «Батьківщини» одночасно при владі і в опозиції Максим Бурбак вважає риторичним

04.05.2016, 20:55

Народний депутат України Максим Бурбак відповів на питання шеф-редактора газети «Час» Петра Кобевка, який, зокрема,  поцікавився: чому представники партії ВО «Батьківщина» одночасно перебувають  при владі в Чернівецькій області і  в опозиції у парламенті. «Вони нас дурять?» - резюмував свій виступ Заслужений журналіст України.  

- Це риторичне запитання і ви самі дали на нього відповідь. Це не я сказав – це ви стверджуєте, - віджартувався Максим Бурбак. – З 1 травня введено в дію новий закон про державну службу, положеннями якого, зокрема, передбачено, що керівники-держслужбовці не мають права перебувати у лавах політичних партій, займати керівні посади. Тому нехай вони визначаються, де вони є. А у сесійній залі парламенту тепер справді  рідко  можна натрапити на провладного депутата – всі записалися в опозицію.

Цікава ситуація в Чернівцях – тут «Батьківщина» при владі, але в Києві вона в опозиції. Я чув виступи деяких керівників обласної організації – прикро, що не самого лідера обласної партії – що вони в конструктивній опозиції, але разом з тим є владою і будуть тут царювати. Чесно кажучи, не знаю, як таке можна поєднати. Я таких прикладів не знаю. Ви або в опозиції, або при владі.  Бо інакше виходить, що ти працюєш в державних органах влади, отримуєш тут зарплатню, отримуєш накази з міністерств, впроваджуєш урядові рішення про важкі, непопулярні, але вкрай необхідні реформи, а в обідню перерву виходиш до преси і все це паплюжиш.  По-моєму, потрібно визначатися: або ти працюєш у владі, або в політичній партії. До того ж невдовзі буде запровадежно фінансування політичних партій з державного бюджету.   Тому всі представники партії «Батьківщина» до липня ще мають час визначитися: залишаються вони у владі чи переходять на оплачувану державою партійну роботу, - пояснив свою позицію Максим Бурбак.  – Таке моє бачення. Або ми працюємо на державу, або йдемо працювати у партійні офіси.

Чернівецька обласна рада – це взірець того, що могло би бути, якби політичну аферу щодо  позачергових виборів до Верховної Ради України вдалося реалізувати. Десять фракцій, неможливість створити уряд, неможливість домовитися, проводити реформи. Бо там би були популісти, п’ята колона Кремля… Що буде? Хаос. Приблизно те саме бачимо на прикладі нинішнього складу обласної ради. Ефективність її роботи є низкьою.

Мені незрозумілі деякі рішення, особливо за умови, коли ми всі змагаємося за те, щоб зменшити чиновницький апарат, які ухвалює обласна рада. Кількість депутатів зменшилася, а кількість заступників така, як була при попередній кількості. Хоча  ми всі пам’ятаємо, що рада працювала безголовою, при одному заступнику. Двоє людей могли організувати роботу 104 депутатів. Тепер депутатів 64, а кількість заступників та сама. Плюс рада робить спроби множити кількість департаментів, які дублюють роботу обласної адміністрації. У вас є функція депутатського контролю за виконавчою владою – це вагомий важіль впливу, є депутатські комісії – повертайтеся до роботи в комісіях, краще готуйте рішення… Для чого дублювати департамент з децентралізації і місцевого самоврядування? Є офіс реформ, наша область потрапила в перелік регіонів, яким Німеччина допомагає проводити реформу децентралізації, але в облраді до цього всього створюють це один департамент. Бо це вже політика і безвідповідальність, - резюмував народний депутат України

1


КОМЕНТАРІ (1)

Тошнить вже від цього бурбака, видно  добре вам платять за піар, а коменти справедливі не друкуєте

avatar

05 травня 2016 15:04