Письменниця-чернівчанка про Париж: «Вже не буде так, як було»

Письменниця-чернівчанка про Париж: «Вже не буде так, як було»

14.11.2015, 22:08

Після серії терактів у столиці Франції уся світова спільнота висловлює щире псівчуття родинам загиблих парижан.

Важко оцінити масштаби болю від абсолютно несподіваної трагедії в європейському місті, яке не було і не є гарячою точкою бойових дій. «Молись за Париж», «Париж в моєму серці», - такі надписи з зображенням Ейфелевої вежі заполонили соцмережі і користувачі діляться думками стосовно того, чим був для них Париж – красива мрія, столиця моди та елегантності. І зараз вона асоціюється зі сотнями вбитих городян, які просто прийшли на концерт чи пили каву за столиком у кав'ярні.

Чернівецька письменниця, художниця та громадська діячка Христя Венгринюк поділилася на своїй особистій сторінці думками стосовно фатальної «п'ятниці 13-го»: «Після того, що сталося сьогодні в Парижі, ми не зможемо жити так, як жили до вчора. Я не приїжджатиму більше в Париж і не читатиму на мості Мірабо реквієм за Целаном. Тепер читатимемо реквієм за всіма тими мирними людьми, які померли 13.11.15. Після сьогодні ніколи вже не буде так, як було. Ніколи.

Рівно місяць тому ми були в Парижі, де все було так спокійно і безтурботно, окрім чорних вивісок "шарли". Що тоді вже здавалося знаком... В Парижі зараз живуть мої найближчі друзі, там живе моє Серце. Я так люблю Париж з його Монмартром та Монпарнасом, з його Сеною та кладовищем, з його затишком та вічністю, з вуличками, де ходив Ван Гог та Гоген, з "Мулін Руж" та сотнями і, і ...».

До посольства Франції приносять квіти та свічки, українці висловлюють щире співчуття Франції.

Джерело: chv.tv

1