Пуршазі закидають завищення вартості реконструкції каналізацій

Пуршазі закидають завищення вартості реконструкції каналізацій

12.01.2016, 20:34

Посадові особи Управління капбудівництва Чернівецької ОДА та одного із товариств завищили вартість і обсяги робіт з реконструкції очисних каналізаційних споруд. В результаті державі завдано збитків на суму майже 800 тисяч гривень. 

Нині за відсутністю коштів всі роботи призупинені, повідомляє Управління захисту економіки Національної поліції України.

Під час перевірки працівники УЗЕ встановили, що товариство-переможець конкурсних торгів мало проводити роботи з реконструкції очисних споруд каналізації селища. При цьому фактичні обсяги виконаних робіт не відповідали роботам, внесеним до актів виконаних робіт, проектно-кошторисній документації та Державним будівельним нормам України. Підписуючи ці акти, посадові особи Управління та товариства заздалегідь внесли до них недостовірну інформацію, завищуючи вартість та обсяги робіт.

Попередня сума збитків, завданих державі, становить майже 800 тисяч гривень. Після проведення комплексу слідчо-оперативних заходів та низки експертних досліджень можна буде визначити остаточну суму збитків, але вже зараз правоохоронці впевнені, що вона буде значно більшою.

За даним фактом слідчим відділом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 364-1 Кримінального кодексу України.

За це кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від 6 800 до 15 300 гривень або арешту на строк до 3-х місяців, або позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі спеціальної компенсацією.

Стала відома причина

Нагадаємо, сьогодні лідер "Батьківщини" у міськраді, начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага заявив, що на нього тиснуть правоохоронці. 

Джерело: molbuk.ua

1