Привітання голови обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Міжнародного жіночого дня

Привітання голови обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Міжнародного жіночого дня

08.03.2017, 10:32

Шановні пані та панянки!

Дорогі буковинки!

 Щиро вітаю вас з Міжнародним жіночим днем! І хоча цей день почасти несправедливо сприймається суто як день квітів і подарунків жінкам, мушу нагадати: він має значно глибше значення. Квіти й подарунки лише підкреслюють те, що давно стало нормою в усьому цивілізованому світі – рівноправність жінки і чоловіка.

Уже сьогодні на Буковині жінки обіймають керівні посади в обласній та районних радах, є керівниками фракцій, балотуються на виборах голів об’єднаних територіальних громад. Нарівні з чоловіками працюють і сплачують податки, нарівні, а чи й не більше, займаються хатніми справами і вихованням дітей.

Також вважаю доволі прогресивним рішення про включення до виборчого законодавства України поняття гендерної квоти, яке фактично відкриває перед українками реальний доступ до прийняття усіх політичних рішень в країні. Це рішення свідчить про відхід від середньовічних стереотипів та забобонів та про підвищення рівня свідомості українського суспільства.

Тож бажаю вам, дорогі жінки, аби ваші права беззастережно поважали щодня й щохвилини і у жодному разі не підміняли одноденною увагою. Здоров’я вам, любові, гармонії, впевненості в собі та успіхів на обраному вами шляху!

 З повагою

 Голова обласної ради                                        Іван Мунтян

1


КОМЕНТАРІ (1)

А чому не румунською?

avatar

Юрій

09 березня 2017 08:11