Привітання Голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Міжнародного жіночого дня

Привітання Голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Міжнародного жіночого дня

07.03.2016, 23:04

Шановні пані і панночки, колєжанки, подруги, соратниці, сестри, дружини, матері, доньки!

Вітаю Вас з Днем солідарності жінок у боротьбі за свої права.

Знаю, що хтось сьогодні вважає це свято «радянським» і неактуальним. Але це не так. Тому що права жінок і наше комуністичне минуле насправді мають дуже мало спільного. Права жінок – це загальнолюдські категорії. Жінки і чоловіки – це різні, але рівні прояви Творця.

Усвідомлюю, що, попри всі приємні слова, які ви сьогодні почуєте, насправді вам значно важче, ніж нам, чоловікам, себе реалізувати. Розумію, що в реальності задекларовані рівні права часто не є такими. Але як керівник намагаюся забезпечити дотримання цих європейських і загальнолюдських принципів.

У цей день віддаю шану тим жінкам, які подолали опір стереотипно налаштованого світу, суспільства і вплинули на наше життя – науковими відкриттями, політичними рішеннями, мистецькими проривами. Вдячний тим, хто вплинув на кожного з нас і зробив нас такими, які ми є: нашим матерям, учителькам, наставницям, лідеркам, соратницям і коханим. Бажаю вам здоров’я, свободи від дискримінації, розуміння оточуючих. Самореалізації, втілення мрій і щастя!

 

З повагою

голова обласної ради                                         Іван Мунтян

1