Привітання голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Дня Соборності України

Привітання голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна з нагоди Дня Соборності України

22.01.2016, 12:07

Шановні краяни!

Дорогі співвітчизники!

 22 січня український народ разом з усім світовим українством відзначає державне свято - - День Соборності України.

Цього дня 97 років тому на Софіївському майдані Києва відбулось багатолюдне віче, яке на весь світ проголосило про історичну Злуку Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину, соборну та неподільну Українську державу.

Сьогодні державотворча ідея соборності України знову згуртовує десятки мільйонів наших співвітчизників та прихильників української ідеї з багатьох країн Європи та світу. Вона надихає сотні тисяч оборонців рідної землі, волонтерів та доброчинців на бойові звитяги та громадянські подвиги у боротьбі проти ворожих зазіхань на територіальну цілісність України на Сході та Півдні нашої держави. 

Від імені крайової представницької влади, від депутатського корпусу Чернівецької обласної ради та від себе особисто вітаю вас з нагоди цього знаменного державного свята! Щиросердно зичу міцного здоров’я, щастя, достатку, цілющого Божого благословення, нових успіхів та здобутків в житті та праці на благо ваших родин та Буковинської громади, на славу нашій незалежній Батьківщині!

 Голова обласної ради                                               Іван Мунтян

1