Приміщення для нового мистецького простору та потреби лікарні, де відновлюють здоров’я захисники: робочі будні голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка

Приміщення для нового мистецького простору та потреби лікарні, де відновлюють здоров’я захисники: робочі будні голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка

02.08.2023, 12:53
Про створення нового мистецького простору, котрим спільно опікуватимуться представники громадськості, влади та бізнесу в Чернівцях ішлося під час зустрічі голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка, керівника організації «Альтернатива – Є» Віктора Гищука, культурного менеджера Василя Борука та художниці Катерини Косьяненко.
 
Автори ініціативи прагнуть створити в місті дружній до молоді та митців креативний центр, котрий втілюватиме різноманітні проєкти та буде знайомити буковинців із арт-новинками. Для цього необхідне відповідне приміщення.
 
Олексій Бойко пообіцяв допомогти у його пошуках. «Нинішня війна – це боротьба і за культуру в тім числі. Тому митцям необхідно гуртуватися, втілювати цікаві проєкти, які об’єднують суспільство, підтримувати віру в нашу перемогу. А завдання влади – максимально сприяти їм у цьому», – сказав Олексій Бойко.
 
Сторони також домовилися про підписання найближчим часом меморандуму про співпрацю.
 
На зображенні може бути: 4 людини, люди навчаються, стіл та текст
 
Ще однією справою, якою днями опікувався Олексій Бойко стали  потреби лікарні, а також залучення коштів для подальшого оновлення відділень та допомоги пацієнтам у Чернівецькій обласній психіатричній лікарні.
 
Наразі тут дбають про комфорт та належне лікування для недужих. З цією метою у лікарні відремонтували відділення, де відновлюють здоров’я захисники.
 
Оновлював простір персонал спільно із пацієнтами, матеріали придбав своїм коштом заклад. Тож тепер до послуг хворих – затишна кухня, кімната відпочинку та охайні вбиральні. Поремонтовані приміщення оглянув голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.
 
Генеральна директорка Анжела Левицька розповіла, що нині на реабілітації в закладі перебувають як цивільні пацієнти, так і ті, кому доводилося побувати в зоні бойових дій. Тут лікують посттравматичні стресові розлади, відновлюються після мінно-вибухових, черепно-мозкових травм, контузій тощо.
 
Олексій Бойко та Анжела Левицька обговорили потреби лікарні, а також залучення коштів для подальшого оновлення відділень та допомоги пацієнтам.
 
 
На зображенні може бути: 3 людини
 
1