'Прилетіла в якийсь сарай'. Туристи шоковані умовами в Чернівецькому аеропорту

"Прилетіла в якийсь сарай". Туристи шоковані умовами в Чернівецькому аеропорту

27.07.2017, 11:38

Чергова критика Чернівецького аеропорту. Туристи вкотре звертають увагу міської влади на інфраструктуру летовища.  

Нагадаємо, питання осучаснення летовища обговорювали в програмі "Суть Речей" на Радіо 10. Директор аеропорту Борис Морський пояснив: "Я переживаю за це питання не менше як ви. Мені також це неприємно і прикро. Ми звертаємося до нашого власника, щоб ми могли покращити інфраструктуру для наших пасажирів, у нас немає терміналу на приліт. Ми вибачаємося за ці незручності, але ми власними силами поки що не можемо зробити.

Нема терміналу на приліт, щоб ми цю стрічку могли облаштувати. Власними силами ми облаштували на виліт багажне відділення. Ми зверталися з проханням про матеріальну допомогу до початку міжнародних рейсів, щоб облаштувати конвеєрну лінію. Це довга процедура. Її потрібно виготовити, провести тендер, поставити. Цього у нас в програмі немає в програмі розвитку, але ми надали цю пропозицію. На конвеєрну лінію для пасажирів на виліт, це потрібно приблизно 450 тисяч. Потрібен ще конвеєрний розвантажувач і навантажувач. Бо люди знімають вантаж вручну.

Ми маємо візки, щоб перевозити вантаж, але скотити цей чемодан з літака на візок ми не маємо чим. Тому люди змушені самі тягнути ці сумки. Ми не маємо навіть де віддавати цей багаж, лиш на вулиці, як це було завжди. Людей ми також виводимо через ворота, а не через центральний термінал, бо ми не можемо розвести потоки людей: тих, хто готується на виліт і тих, хто прилітає. Ви бачили, які там площі аеровокзалу.

Ми про це казали ще минулого року і вказували це в програмі розвитку. Ми наголошували на тому, що треба думати про новий, сучасний термінал. Хай буде модульний, сучасний, але щоб він був енергоефективний і зручний. Ми бачимо, що в міської ради коштів на це немає.

Тут треба шукати інвестора. Ми показали, що у нас є польоти. Що ми можемо приймати більші літаки, більше пасажирів. Про це йдуть перемовини. Нас цікавить у першу чергу реконструкція злітної смуги. Коли буде більше літаків і більше пасажирів, ми зможемо працювати на декілька областей, на Хмельницьку і Тернопільську, де немає аеродромів. І на Молдову і нашу Чернівецьку, але вже аеровокзалом, якщо аеропорт розвиватиметься, то аеровокзалом може займатися вже інвестор".

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1