Прикарпатці зустріли на ура залізничну ідею Бурбака

Прикарпатці зустріли на ура залізничну ідею Бурбака

22.02.2017, 20:10

Народні депутати від Прикарпаття звернулись до голови "Укрзалізниці" Войцеха Бальчуна з пропозицією продовжити популярний маршрут аж до польського Перемишля. 

Також нардепи підписали колективне звернення до прем'єр-Міністра України щодо продовження маршруту сучасного поїзду Чернівці-Львів із зупинками в Снятині, Коломиї та Івано-Франківську до Перемишля. Про це в мережі повідомив один із прикарпатських обранців, виставивши документ, пише "Бліц-інфо".

Прикарпатські нардепи просять продовжити потяг Чернівці-Львів до Польщі

Як зазначається, цей поїзд є сучасним, комфортабельним та відповідає європейським стандартам.

"Поїзд прибуває до Львова о 10:00, а відправляється до Чергнівців о 19:00. Тож за час простою він біг би відвозити пасажирів до Перемишля та повертатись назад до Львова", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше з такою пропозицією до міністра інфраструктури України Володимира Омеляна звернувся народний депутат від Буковини Максим Бурбак.

 - Виявляється ідея і не така погана :) Дякую колегам за підтримку. Разом ми відновимо сполучення Чернівці-Перемишль (Польща) !!! - прокоментував Максим Бурбак ініціативу своїх прикарпатських колег. 

Проблему тривалого очікування українськими туристами на польскому боці у чергах на місця в Інтерсіті «Перемишль-Київ» може вирішити продовження маршруту швидкісного потягу Чернівці-Львів до Перемишля. Таке припущення висловив народний депутат України Максим Бурбак.

 - Того проміжку часу, який новий рейковий автобус проводить у Львові, що вранці доставляє туди пасажирів, а ввечері вирушає у зворотньому напрямку, цілком вистачить, щоб пройти додаткові кілометри до Перемишля і завчасно повернутися.   Економічно цей мартрут  не буде надто витратним. Натомість вітчизняні туристи, які на польскому боці у чергах чекають  на місця в Інтерсіті «Перемишль-Київ», отримають змогу прослідувати до Льовова, пересісти тут на потяги у будь-якому потрібному напрямку. А сам рейковий автобус спокійно повертається до Чернівців. І всі у виграші, - припустив Максим Бурбак

1