Приймальню чернівецького регіонала Миколу Романюка пікетували (+фото)

Приймальню чернівецького регіонала Миколу Романюка пікетували (+фото)

09.06.2012, 14:05

У Чернівцях на знак протесту прийняття документу, згідно з яким із наступного року нарахування пенсій пільговикам визначатиме Кабмін у ручному режимі, обурені зібрались під дверима громадської приймальні нардепа-"регіонала" Миколи Романюка, який так само голосував за антисоціальне нововведення.

- Соціальна виплата чорнобильцям на оздоровлення сьогодні: інвалід першої і другої групи - 120 гривень на рік. Скажіть, будь ласка, можна оздоровитись? Якщо це евакуйована людина другої категорії, то вона отримує 75 гривень. Скажіть, можна оздоровитись за це? І це хочуть відібрати, всі соціальні виплати відмінити, - поскаржилась Ніна Івоняк, голова Чернівецької міської громадської організації "Спілка Чорнобиль".

Законопроект, що має офіційну назву "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" був прийнятий кілька днів тому. Нововведення фактично позбавляє пільговиків будь-яких гарантій, а виплата їм соціальних нарахувань залежатиме від ласки урядовців.

- Я слів не знаходжу, щоб виявити своє обурення прийняттям цього закону шахрайського. Він був прийнятий замість 7-го числа 5-го, за 10 хвилин до закінчення засідання, під шумок, - заявив Віктор Ісар, афганець (м. Кіцмань).

Обурені організовано зібрались під дверима громадської приймальні нардепа-буковинця від "Партії регіонів", Миколи Романюка, чия депутатська картка проголосувала і за провокаційний закон про мови, і за фактичну відміну соціальних гарантій. Зі слів організатора, Юрія Ковальця, нардеп закликав вирішувати питання за круглим столом, а не на вулиці під його вікнами. Сам депутат зараз знаходиться у столиці на сесії Верховної Ради, тому пояснити його позицію журналісти ТВА попросили помічника.



- 5-го червня у Миколи Прокоповича був ювілей, йому виповнилось 60 років. І він не був у Верховній Раді України, він незареєстрований, це є на сайті Верховної Ради, це все перевіряється, але карткою було проголосовано, як це у нас буває у Верховній Раді, - пояснила Наталя Бондаренко, помічник-консультант Народного депутата України.

Пільговики переконані, що нардеп Романюк сам віддав свою картку, аби нею проголосували.

- Для депутатів завжди є гроші. Кожного року депутатам тільки збільшують виплати, а чорнобильцям все врізають, - обурюється голова Чернівецької міської громадської організації "Спілка Чорнобиль".

Джерело: citi.cv.ua

1