Проводили газ - пошкодили світло. Заплатити за збитки змушують людей, що вже добу без електрики

Проводили газ - пошкодили світло. Заплатити за збитки змушують людей, що вже добу без електрики

17.12.2014, 22:39

- "Чернівцігаз" поламали, Обленерго не ремонтують, їх це не цікавить взагалі. А мешканці мають зараз скидатись і за власні кошти ремонтувати цей кабель, - розповів Григорій Божескул, голова ЖБК.

Кажуть, так їм порекомендували і газовики, і енергетики. Та викидати 5 тисяч гривень у чужу яму люди не погодились. Довелось бити на сполох, кликати владників, журналістів, інакше, кажуть, ситуацію не вирішити. Енергетики запевняють, що чітко показали газовикам, де безпечно копати.

- Сюди домовленості докопувати не було. Чого вони сюди залізли, я не знаю, - сказав Віталій Василишин, представник МіськРЕМ.

Залізли, кажуть, бо енергетики дозволили. Щоправда, перед відеокамерою вже не перекладають фінансовий тягар за пошкодження на мешканців. 

- Звичайно, люди не мають відповідати за те, що тут наробили, - визнає Богдан Дудка, головний фахівець відділу капітального будівництва ПАТ "Чернівцігаз".

Хто нашкодив більше, так і не домовились. Однак після баталій навколо ями енергетики все-таки пообіцяли мешканцям полагодити електромережу. Такі випадки трапляються часто, каже мер. Дивується, чому для вирішення ситуації необхідно стільки часу і людських нервів.

- Я думаю, керівники між собою мають це вирішити взагалі за один телефонний дзвінок. А після того, хто винен, хто кому буде платити штраф і таке інше, - вважає Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Джерело: ТВА

1