Кримінальне провадження стосовно  чернівецького депутата-втікача Білика закрила київська прокуратура  (ДОКУМЕНТ)

Кримінальне провадження стосовно чернівецького депутата-втікача Білика закрила київська прокуратура (ДОКУМЕНТ)

29.08.2016, 16:45

Про це повідомила журналістка і громадська активістка Надія Бабинська. 

- про #деБілик провадження закрито 25 липня 2016 року прокуратурою м. Київ (нарешті вони знайшлись і таки щось намалювали). зараз всі матеріали справи в генпрокуратурі (таку відповідь отримав Oleg Tudan)

відповіді на свої запити все ще чекаю.

що вам сказати. очікувано. нагло. та це ще не кінець.

Кримінальне провадження щодо депутата Чернівецької міської ради Ростислава Білика, якого підозрюють у підкупі виборців на місцевих виборах в 2015 році закрили, підозрюваного визнали невинним.

Про це йдеться у відповіді прокуратури міста Києва на інформаційний запит журналіста 1+1 Олега Тудана, пише molbuk.ua

Зокрема, в документі повідомляється, що 27 травня 2016 року досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Білика було зупинено у зв’язку з невстановленим місцезнаходженням підозрюваного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В київській прокуратурі справи Білика також немає: поліція і прокуратура її десь "загубили", - активістка

Справу Білика забрали у Київ, бо у Чернівцях її ніби "неефективно" розслідували, але далі нікому не передали, - активістка

18 липня досудове розслідування у провадженні Білика було відновлено у зв’язку з тим, що він самостійно з’явився до правоохоронних органів, надав покази щодо подій, які мали місце під час підготовки та проведення виборів депутатів до Чернівецької міської ради.

"У подальшому проведенням окремих слідчих дій, у тому числі, допиту свідків, дослідженням письмових доказів у справі, встановлено відсутність у діях Білика Р.Р. складу злочину, у вчиненні якого йому було повідомлено", - повідомляється у відповіді на запит.

"З огляду на вказане 27.07.2016 року процесуальним керівником прийнято рішення про закриття кримінального провадження стосовно Білика Ростислава Романовича у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину, передбаченого ч.4 ст.160 КК України", - повідомляє прокуратура м. Києва.

Раніше повідомлялося, що депутат Ростислав Білик, який перебуває у розшуку за підозрою у підкупі виборців, вільно гуляє Чернівцями.

У поліції Буковини повідомили, що справу депутата розслідує київська поліція.

Водночас заступник керівника ГУ НП в Чернівецькій області заявив, що поліція не може затримати депутата-втікача, бо ніхто не давав їй вказівки.

Згодом ЗМІ простежили збіги в призначенні Луценка генпрокурором і переведенні справи Білика з Чернівців до Києва.

Лідер фракції "Рідне місто" у Чернівецькій міськраді Василь Продан вважає, що справа Білика - це політична помста нардепа Максима Бурбака.

1


КОМЕНТАРІ (2)

 А  никто  и  не  утверждал,  что  он  виновен.  Просто,  пошел  на  поводу  двух  подонков,  Кобевко  и  Жижияна. Хотел  подзаработать  на  т.н."люстрации"  уважаемых,  в  области,  людей,  поверив    им   в  этот .    Но  получил  "пшик"  сам и,  обманутые  им, студенты.  И  Жижиян,  тем  более Кобевко,  даже  копейками  в  церкви,  делиться  не  собирались!

avatar

НВ

29 серпня 2016 14:12

не знаю хто там винен чи не винен, але те , що Вася Продан всадив дурбаку по самы помідори - доконаний факт!

РМ молодці! Пора вже нарешті ставити на місце цих ублюдків!

avatar

independent

30 серпня 2016 11:24