Протяжність відремонтованих доріг на гірських територіях Чернівецької області торік збільшилась майже у десять разів

Протяжність відремонтованих доріг на гірських територіях Чернівецької області торік збільшилась майже у десять разів

12.03.2021, 18:15

У міністерстві розвитку громад та територій промоніторили стан соціально-економічного розвитку гірських територій за 2020 рік.  

Дані моніторингу засвідчують покращення багатьох показників, які стосуються Чернівецької області. 

 

Диспропорції розвитку гірських населених пунктів Закарпатської та Чернівецької областей та цих регіонів в цілому за обсягом реалізованої промислової продукції на одну особу у 2020 році становили від 3,6 до 5,5 раза.

 Скорочення диспропорцій, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у Закарпатській та Чернівецькій областях.

У 2020 році збільшення кількості фермерських господарств на 10 тис. осіб наявного населення,

порівняно з попереднім роком, спостерігалося у гірських населених пунктах Івано-Франківської та Чернівецької областей, а їх скорочення – у гірських населених пунктах Закарпатської та Львівської областей.

 У 2020 році спостерігалося скорочення кількості сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Закарпатської та Львівської областей, а їх збільшення – у гірських населених пунктах Чернівецької області.

Станом на 01.01.2021 кількість таких кооперативів у гірських населених пунктах Чернівецької області перевищує середнє значення по області у 3,1 рази.

 У 2020 році спостерігалося скорочення кількості створених нових робочих місць, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Чернівецької області, а їх збільшення – у гірських населених пунктах Львівської та Івано-Франківської областей.

Диспропорції розвитку гірських населених пунктів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей та цих регіонів в цілому за обсягом доходів місцевих бюджетів у 2020 році становили від 1,6 до 4,2 раза.

 Скорочення диспропорцій, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у Закарпатській, Львівській і Чернівецькій областях, а їх зростання – у Івано-Франківській області.

 У 2020 році збільшення трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у гірських населених пунктах Івано-Франківської та Львівської областей, а їх зменшення - у гірських населених пунктах Закарпатської та Чернівецької областей.

 Диспропорції розвитку гірських населених пунктів Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької областей та цих регіонів в цілому за обсягом капітальних видатків місцевих бюджетів у 2020 році становили від 2 до 5,7 разів.

 Скорочення диспропорцій, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у Івано-Франківській області, а їх збільшення – у Закарпатській та Чернівецькій областях.

 У 2020 році протяжність відремонтованих доріг на гірських територіях Чернівецької області збільшилась у 9,3 рази, порівняно з попереднім роком, Івано-Франківської – у 1,9 разів, Львівської – у 1,3 рази.

 Будівництво доріг з твердим покриттям місцевого значення у 2020 році не здійснювалося.

У 2020 році спостерігалося збільшення частки гірських населених пунктів, що мають документи просторового планування, порівняно з попереднім роком, лише у Закарпатській області.

 Кількість ЦНАП на 10 тис. осіб наявного населення, у 2020 році збільшилась, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

 Кількість послуг, наданих ЦНАП, у 2020 році збільшилась, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах усіх областей.

 У 2020 році спостерігалося збільшення питомої ваги дітей, охоплених дошкільною освітою, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей.

 У 2020 році зменшення питомої ваги дітей, охоплених позашкільною освітою, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у гірських населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, а її збільшення - у гірських населених пунктах Львівської області.

У 2020 році спостерігалося збільшення питомої ваги дітей, охоплених середньою освітою, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Чернівецької області.

 У 2020 році у гірських населених пунктах Закарпатської області спостерігалося збільшення частки закладів загальної середньої освіти денної форми навчання сільської місцевості, що використовують у освітньому процесі комп’ютерну техніку, підключену до Інтернету, порівняно з попереднім роком.

 У 2020 році спостерігалося збільшення частки дітей, для яких організовано підвезення до місця навчання і додому, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Закарпатської та Львівської областей.

 Кількість надавачів первинної медичної допомоги у 2020 році збільшилась, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Івано-Франківської та Чернівецької областей, а зменшилась – у гірських населених пунктах Львівської області.

 Кількість лікарів первинної медичної допомоги на 1000 осіб наявного населення у 2020 році

збільшилась, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, а зменшилась – у гірських населених пунктах Закарпатської області.

 У 2020 році збільшення обсягу туристичного збору у розрахунку на одну особу населення, порівняно з попереднім роком, спостерігалося у гірських населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, а їх скорочення – у гірських населених пунктах Чернівецької області.

 У 2020 році спостерігалося скорочення кількості проведених мистецьких заходів, порівняно з попереднім роком, у гірських населених пунктах усіх областей, у зв'язку із поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

 Протягом 2020 року на гірських територіях Львівської області площу природно-заповідного фонду збільшено на 2,4 %, Івано-Франківської – на 0,5 %.

Немає опису світлини.

1