Прокурор Павлюк розповів обраним ЗМІ, що протестувальникам краще залишити стіни ОДА

Прокурор Павлюк розповів обраним ЗМІ, що протестувальникам краще залишити стіни ОДА

04.02.2014, 21:48

Звільнити незаконно захоплену будівлю облдержадміністрації, протестувальників закликав прокурор Чернівецької області Павло Павлюк. За словами прокурора, в Україні склалася негативна ситуація, коли в ряді областей та міст відбуваються погроми державних установ та порушується громадський порядок. Для повернення ситуації в правове поле. Верховна Рада ухвалила, так званий Закон "Про амністію", який передбачає звільнення протестувальниками в 15-денний термін всіх державних установ. В свою чергу, влада зобов’язується випустити на волю та закрити всі кримінальні провадження проти активних учасників Євромайдану.

Павло Павлюк, прокурор області: "Для того, щоб цей закон діяв нормально треба звільнити також і приміщення ЧОДА. Тому нагадую особам, які перебувають в цьому приміщенні, що для того, щоб закон мав свою силу, треба цю будівлю звільнити. І наразі лише після звільнення всіх приміщень будуть правові підстави для звільнення осіб від кримінальної відповідальності, щодо яких порушені кримінальні справи".

Джерело: mtrk.com.ua

Про це саме повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

"Мітингувальники мають звільнити всі адміністративні будівлі, щоб запрацював Закон про амністію, – прокурор Чернівецької області

Прокурор Чернівецької області Павло Павлюк під час брифінгу для представників місцевих та центральних телеканалів зазначив, що протягом останніх двох місяців, в Україні склалася непроста ситуація. Порушення громадського порядку, масові заворушення, захоплення адміністративних будівель, створення нелегітимних органів управління – все це дії, які вийшли за межі Закону.

«У Чернівецькій області також мають місце факти порушення чинного законодавства. Зокрема, 24 січня деякі радикально настроєні особи вчинили силове захоплення приміщення Чернівецької облдержадміністрації. За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження», - констатував П.Павлюк.

     Щоб досягти компромісу в ситуації, що склалася в державі, Верховною Радою прийнято Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань». Він уже набрав чинності, але буде введений в дію тільки після офіційного повідомлення на сайті Генпрокуратури про звільнення усіх адміністративних будівель як  у Києві, так і в інших містах, а також після розблокування вулиць, окрім тих, де відбуваються мирні акції протесту.

«Тому мітингувальникам, які нині перебувають у приміщенні Чернівецької облдержадміністрації, необхідно звільнити будівлю, щоб цей Закон був застосований, а учасники протестів - звільнені від кримінальної відповідальності», - резюмував прокурор області".

Нагадаємо вчора про дію Закону України про амністію нагадали також правоохоронці Буковини.

УМВС України в Чернівецькій області наголошує, що 1 лютого опублікований Закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» прийнятий Верховною Радою України 29 січня 2014 року.

Зазначений Закон вже набрав чинності, однак вводиться в дію з наступного дня після публікації на сайті Генпрокуратури повідомлення про фактичне вчинення учасниками масових акцій протесту сукупності дій – звільнення протягом 15 діб всіх будівель (органів держвлади), зайнятих у Києві та інших містах, розблокування вулиці Грушевського та вулиць у Києві і в Україні крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту, тобто вимагає від учасників акцій протесту виконання обов’язкових умов, які передують застосуванню даного Закону.

У зв’язку з вищезазначеним нагадуємо мітингувальникам, які перебувають у приміщенні ОДА Чернівецької області про необхідність звільнення даної будівлі для застосування Закону України про амністію та звільнення учасників протестів від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

1