Прокуратура захистила права лікарів-інтернів

Прокуратура захистила права лікарів-інтернів

28.03.2012, 16:55

Як ми вже інформували громадськість, прокуратура Новоселицького району порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення відносно працівників комунальної установи «Новоселицька ЦРЛ» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.364 і ч.1 ст.366 КК України.

         Всупереч вимогам чинного законодавства службові особи цієї лікувальної установи упродовж 2011-2012 рр. складали завідомо неправдиві історії хвороб на дітей району, в яких вказували, що ті певний період часу перебували на стаціонарному лікуванні. На підставі неправдивих документів складався раціон харчування та виділялись бюджетні кошти на ліжко-дні лікування 17 осіб, які насправді не перебували в стаціонарі медичного закладу.

         Крім того, була проведена перевірка законності проходження лікарями-інтернами заочно-очної інтернатури на базі Новоселицької ЦРЛ. Встановлено, що заробітну плату за серпень-жовтень 2011 року лікарі-інтерни не отримали, хоча табелі відпрацювання робочого часу здавали і ці документи зберігала в себе бухгалтер.

         Також начальником відділу кадрів була допущена груба помилка при прийнятті на роботу медичних працівників, кількість яких перевищувала штатну чисельність. Не було вчасно видано і наказ по лікувальному закладу про перепрофілювання посад з метою приведення штатної чисельності лікарів-інтернів до кількості обрахованих для КУ «Новоселицька ЦРЛ» у відповідності з вимогами МОЗ України.

         Як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Чернівецької області Євген ІСАР, після втручання органів прокуратури права лікарів-інтернів поновлені і заробітна плата в сумі 17 тис. грн. їм виплачена.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області