Прокуратура оприлюднила подробиці загибелі працівників цегельного заводу: двоє людей  отримали тілесні ушкодження несумісні з життям під час ремонту обладнання

Прокуратура оприлюднила подробиці загибелі працівників цегельного заводу: двоє людей отримали тілесні ушкодження несумісні з життям під час ремонту обладнання

11.05.2016, 16:30

Прес-служба прокуратури Чернівецької області оприлюднила обставини групового нещасного випадку, який стався 10 травня 2016 року на території ПАТ "Чернівецький цегельний завод №3", де під час виконання ремонтних робіт загинудо двоє працівників.  

Слюсар заводу 1960 року народження, перебуваючи в приміщенні живильного цеху, проводив ремонтні роботи механізму "бігунка мокрого помолу". В ході проведення вказаних ремонтних робіт механізм самовільно запустився, в результаті чого чоловік отримав тілесні ушкодження несумісні з життям.

Перебуваючи в цьому ж приміщенні, головний механік (1974 року народження) зупинивши механізм "бігунка мокрого помолу" намагався врятувати колегу та механізм повторно запустився. Чоловіка теж затягнуло всередину агрегату. Він отримав травми несумісні з життям. 

За вказаним фактом  внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією  ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей).     
Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Чернівецького ВП ГУНП в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької місцевої прокуратури.

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Чернівецької області.

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області створюється комісія зі спеціального розслідування обставин та причин групового смертельного нещасного випадку, в якому загинуло двоє працівників ПАТ "Чернівецький цегельний завод №3"

Як повідомляє прес-служба управління, нещайний випадок на підприємстві, що розташовується у Чернівцях на вулиці, Кармелюка. 78, стався 10 травня о 16.30 хвилин.

За попередньою інформацією, отриманою від керівництва підприємства, нещасний випадок мав місце під час проведення працівниками ремонту бігунів мокрого помолу глини – СМ-268.

Загинули головний механік 1974 року народження та слюсар 1960 року народження, котрі проводили на обладнанні ремонтні роботи.
Комісія спеціального розслідування даного групового нещасного випадку зі смертельними наслідками встановить причини й обставини трагедії.

Довідково: за перший квартал 2016 року на буковинських підприємствах сталися 15 нещасних випадків, у тому числі три зі смертельним наслідком, в яких загинуло троє людей.

1