Прокуратура хоче оштрафувати Ірину Білик за поїздку в Крим через Москву

Прокуратура хоче оштрафувати Ірину Білик за поїздку в Крим через Москву

20.08.2015, 23:36

Білик вчинила адміністративне правопорушення.

 Прокуратура має намір притягнути до адміністративної відповідальності українську співачку Ірину Білик за порушення порядку в'їзду на територію анексованого Росією Криму, повідомляє "Українські новини" з посиланням на виконуючого обов'язки прокурора Криму Назара Холодницкого на брифінгу. 

"Ми маємо намір залучити артистку Ірину Білик до адміністративної відповідальності за порушення порядку в'їзду в Крим", - повідомив він.  Як відомо, порядок перетину кордону з Кримом визначений законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Співачка сама зізналася, що літала в Крим через Москву.  

Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою накладення штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 - 5 100 гривень) або адміністративний арешт на строк до 15 діб. 

Ірина Білик стверджує, що їздила в Крим у приватному порядку, на весілля подруги. У той же час, деякі звинувачують її в тому, що вона нібито брала участь у творчому конкурсі "Нова хвиля".  Фотографію з Білик виклав у свій Instagram російський співак Філіп Кіркоров. Він є її другом, тому, за її словами, вона зустрілася з ним, і там уже опинилися й інші члени журі конкурсу "Нова хвиля". 

 Порядок в'їзду до Криму був затверджений у червні 2015 року.

Більше читайте тут: http://dt.ua/CULTURE/prokuratura-hoche-oshtrafuvati-bilik-za-poyizdku-v-krim-cherez-moskvu-182288_.html

1