Питання про призначення виборів Чернівецького міського голови є у порядку денному сесії ВРУ 18 квітня

Питання про призначення виборів Чернівецького міського голови є у порядку денному сесії ВРУ 18 квітня

16.04.2013, 17:45

Як повідомив в ексклюзивному коментарі «Ч» народний депутат Микола Федорук, погоджувальна рада парламенту запропонувала внести це питання до порядку денного засідання 16 квітня. Якщо завтра депутати не проголосують за призначення виборів Чернівецького міського голови – питання «зависне» надовго.

Раніше питання про призначення позачергових виборів мера Чернівців на 16 червня 2013 року було в порядку денному засідання ВР, яке мало відбутися 4 квітня. Проте цього дня пройшло скандальне «виїзне» засідання парламенту: парламентська більшість проводила його в приміщенні комітетів ВР на вулиці Банковій – без опозиції, яка в цей час блокувала сесійну залу на вулиці Грушевського.

Микола Федорук нагадав, що проект постанови про призначення виборів у Чернівцях 16 червня одноголосно ухвалено парламентським Комітетом з питань державного будівництва та місцевого самоврядування та рекомендовано для розгляду Верховній Раді. Спочатку вибори міського голови пропонували провести 2 червня, одночасно з виборами мера Новодністровська, проте підготовка питання затягнулася. «Завтра – останній день, коли вибори можна призначити на 16 червня. Якщо цього не зроблять – доведеться знову міняти всі документи, і вирішення питання затягнеться на невизначений термін» – наголосив народний депутат.

Як відомо, крісло мера Чернівців вакантне з 31 березня 2011 року, коли підконтрольна Партії Регіонів більшість депутатів Чернівецької міської ради достроково припинила повноваження Миколи Федорука. Відтоді виконувачем обов’язків міського голови є секретар міської ради Віталій Михайлішин.

Про свою участь у гіпотетичних виборах міського голови Чернівців уже заявили депутати обласної ради Андрій Білогорка та Віталій Ткачук. Опозиція планує висунути на мера Чернівців єдиного кандидата, а голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк уже навіть знайшов гідного претендента – Олексія Каспрука. Микола Федорук і Віталій Михайлішин обіцяють визначитися щодо своєї участі у виборах після їх призначення.

Джерело: місто Ч

Як щойно повідомив народний депутат України Максим Бурбак, питання про призначення виборів Чернівецького міського голови стоїть у порядку денному сесії ВРУ на четвер 18 квітня.

1