Професори Панчук, Сандуляк та Кияк запрошують на відверту розмову про наше минуле і сьогодення

Професори Панчук, Сандуляк та Кияк запрошують на відверту розмову про наше минуле і сьогодення

16.09.2014, 18:52

ЗВЕРНЕННЯ
 професорів Олега ПАНЧУКа, Леонтія САНДУЛЯКа, Тараса КИЯКа та інших членів Оргкомітету з нагоди 25-ї річниці від заснування Народного Руху України на Буковині

                                                      «Ми не лукавили з тобою,

                                                     Ми просто йшли,

                                                     У нас нема зерна неправди за собою»

 Ці рядки Великого Кобзаря можуть цілком заслужено бути гаслом перших рухівців на Буковині, які самовіддано піднялися на боротьбу з комуністичною системою, ризикуючи втратити працю, добробут, волю і, можливо, навіть найдорожче. Не гребуючи ані часом, ані здоров’ям, будили й запалювали тисячі патріотів нашого краю на прю задля омріяної Незалежності України, яка дарувала найвище благо громадянина – бути господарем у власному домі. Нами рухали віщі слова Каменяра:

                   «Ти, брате, любиш Русь,

                   Як хліб і кусень сала,

                   А я її буджу,

                   Щоби вона не спала.»

          Ми прийшли до нашої спільної перемоги. Але боротьба ще далека до завершення. Внутрішні та зовнішні вороги гальмують наш поступ. Про все це як ретроспективно, так і на перспективу, критично оцінивши сьогодення, ми поговоримо  на урочистій академії 18-го вересня 2014р.  починаючи з  10-00 год у Мармуровій залі Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (вул.Коцюбинського, 2), куди запрошуються колишні і нинішні рухівці, представники патріотичних партій, громадських і молодіжних організацій, адміністративних органів, журналісти, всі небайдужі.

         Слава Україні!

1