Професори БДМУ прочитали лекції в італійському Університеті Фоджа

Професори БДМУ прочитали лекції в італійському Університеті Фоджа

16.05.2016, 17:01

Делегація БДМУ у складі завідувача кафедри педіатрії, неонатології та перинатальної медицини Нечитайла Юрія Миколайовича та завідувача кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації і спортивної медицини Тащука Віктора Корнійовича з 01 по 08 травня 2016 року перебувала у м. Фоджа (Італія). Візит відбувся з метою реалізації співпраці між Вищим державним навчальним закладом України «Буковинський державний медичний університет» і Університетом Фоджа в межах виконання міжнародної програми Еразмус+ (академічна мобільність) та відповідно до підписаної міжуніверситетської угоди. Угода передбачала читання професорами БДМУ циклів лекцій з кардіології та педіатрії по 8 академічних годин. Лекції читалися англійською мовою для студентів старших курсів медичного факультету Університету Фоджа, слухачів післядипломної освіти та практичних лікарів. Професор Нечитайло Ю.М. прочитав цикл лекцій: «Педіатричні аспекти навчання у ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», а професор Тащук В.К. прочитаво цикл лекцій на тему «Кардіологічні аспекти навчання у ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет».

Також відбулися зустрічі з викладачами та фахівцями відповідного медичного профілю, членами асоціацій педіатрів та кардіологів з метою обміну досвідом і поглядами на шляхи розвитку педіатрії та кардіології в європейському просторі. У цьому напрямку були досягнуті домовленості про розширення участі відповідних фахівців у наукових форумах та публікаціях медичних матеріалів в наукових виданнях обох університетів.

Місто Фоджа (Foggia) – адміністративний центр провінції Фоджа в регіоні Апулія на півдні Італії. Місто розташоване на відстані близько 260 км на схід від Риму та на 200 км від Неаполю. Населення міста близько 150 тисяч, переважно італійців. Воно знаходиться в сільськогосподарській частині Італії і відоме своїм виноградом, оливковою олією та вівчарством. Історична частина міста відома своїми архітектурними будівлями, соборами, церквами. В 1990 році в Фоджу було переведено частину університету з міста Барі, а в 1999 році був акредитований новостворений університет Фоджа, який на сьогодні має шість факультетів і де навчаються більше 11 тисяч студенів. На юридичному, економічному, гуманітарному, сільськогосподарському та двох медичних факультетах можна отримати ступінь бакалавра за 16 спеціальностями та ступінь магістра - за 15. Приміщення університету поповнилися нещодавно збудованими корпусами для медичних факультетів, розташованими поруч із міськими лікарнями. Університет забезпечує своїх студентів європейським рівнем освіти не тільки за рахунок власних викладачі, але і завдяки запрошенню фахівців з інших регіонів та країн Європи, використовуючи можливості програми академічної мобільності Еразмус+.

1