Професор журналістки Ральф Гольфельд вважає, що в друкованих ЗМІ немає майбутнього і вже знає, коли зникне остання газета у Німеччині

Професор журналістки Ральф Гольфельд вважає, що в друкованих ЗМІ немає майбутнього і вже знає, коли зникне остання газета у Німеччині

20.06.2015, 13:57

Пропонуємо уривок інтерв'ю завідувача кафедри комунікацій Університету Пассау професора Ральфа Гольфельда, яке він дав газеті "Погляд", перебуваючи у Чернівцях. 

– Яким бачите майбутнє ЗМІ, якою буде газета майбутнього?

– Те, що стосується друкованих медіа, не журналістики друкованої, то в них точно немає майбутнього. За допомогою вивчення, з економічної точки зору, ми можемо назвати точний день, коли буде видана остання газета у Німеччині. Через двадцять років тема щоденних газет буде закрита. І знаєте - це не так погано. Те, що надає зараз друкована газета – важливо, але в майбутньому вона це також буде робити, але вона не буде пов’язана з таким медіа-носієм, як папір. Мені шкода, тому що мені дуже подобається саме папір. Але я змирився із тим, що зараз найактуальнішими каналами надання інформації є цифрові канали.

Ніхто не може сказати, як саме виглядатиме той прилад отримання інформації, що буде аналогом друкованої газети. Можливо, це буде LCD-фольга, яку можна буде розкласти і вона матиме багато схожих рис із тим прототипом газети, яку маємо нині. Та для цього не треба буде вирубувати дерева та витрачати матеріальні ресурси і час. І це не є погано.

Уляна ДЕЛІКАТНА

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мантра усіх невдах-журналістів про останній день газети.

avatar

Газета

20 червня 2015 18:15