Продукція  «Apple» на 52 тис. грн. і запальнички на 100 тис. грн.: на Буковині деякі отримувачі субсидій купують престижні товари і їздять відпочивати за кордон

Продукція «Apple» на 52 тис. грн. і запальнички на 100 тис. грн.: на Буковині деякі отримувачі субсидій купують престижні товари і їздять відпочивати за кордон

06.04.2018, 09:04
Користувачами субсидій в Чернівецькій області є понад 137 тисяч домогосподарств на 1,5 млрд. гривень
 
Сьогодні в Чернівецькій області скористались правом отримання житлової субсидії на житлово-комунальні послуги, скраплений газ та тверде і рідке пічне побутове паливо понад 137 тисяч домогосподарств.
 
За 2017 рік з  бюджету України профінансовано субсидій  по Чернівецькій області у сумі 1,5 млрд. гривень. Державна підтримка з оплати за спожиті послуги перш за все стосується тих, хто її потребує. Тому проведення верифікації Міністерством фінансів України є вкрай важливим.
 
Після надісланих рекомендацій  Міністерством фінансів України з 2016 року  органи соціального захисту населення, з’ясовують факти здійснення: «придбання майна, товарів або послугна суму понад 50 тис. грн., несвоєчасного повідомлення про призначення субсидії за другою адресою, що не дає права на отримання субсидії за двома адресами одній особі і мають можливість дозволити собі виїхати на відпочинок за кордон».
 
За результатами цієї перевірки (верифікації), в першому кварталі 2018 року від Міністерства фінансів України отримано рекомендації на припинення по 179 277 особам субсидій, із них за результатами перевірки  підтверджено та призупинено переплат по 185 особам на суму 339,5 тис. грн., яка органами соціального захисту населення, буде стягнута з боржників і повернута до державного бюджету.
 
Прикладами того, що особи отримували субсидії і мали змогу придбати товари, є у Заставнівському районі, особа придбала продукцію компанії «Apple» на сума 52 тис. грн. і при цьому була отримувачем субсидій  в сумі 21,00 тис. грн. У м. Чернівці одним із членів сім’ї придбано запальнички на суму 100 тис. грн., а сума отриманої субсидії склала 21,50 тис. грн.
 
Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації звертає увагу отримувачів субсидій на тому, що особи несуть повну відповідальність за  поданні недостовірні дані і зобов’язані  повернути надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії з місяця, в якому було виявлено порушення.
 
Джерело: прес-служба Чернівецька ОДА
1