Продовжується осінній призов призовників на строкову військову службу і з Буковини

Продовжується осінній призов призовників на строкову військову службу і з Буковини

13.11.2015, 23:33

Всім хто не байдужий за долю нашої Батьківщини її суверенітету, територіальної цілісності та незалежності, всім юнакам, які хочуть жити в найкращі у світі країні з чистою та не заплямованою совістю і честю.

Чернівецький обласний військовий комісаріат нагадує:

Продовжується осінній призов призовників на строкову військову службу і з Буковини.

Всі призовники будуть направлятись на підготовку для проходження військової служби в навчальні підрозділи.

Призовники з вищою освітою служитимуть рік, без вищої освіти - півтора.

Нагадуємо, що Президентом України визначено, що "строковиків" не відправлятимуть в зону проведення АТО.

Громадянам України, які призиваються на строкову військову службу виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що становить (2756 грн). Допомога виплачується на карточку призовника або через касу військового комісаріату особисто на руки.

Впродовж проходження усього періоду військової служби за військовослужбовцем зберігається місце роботи, посада, а також виплачується середньомісячна заробітна плата.

Також військовослужбовці, які звільнилися зі строкової військової служби, отримають протягом місяця з дня взяття на військовий облік грошову допомогу у розмірі:

• середньої зарплати на день призову, але не нижче мінімальної на день призову (для громадян, які працювали на підприємствах, в установах і організаціях);

• мінімальної зарплати, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали).

Звертаємо увагу! Всім призовникам віком від 20 до 27 років негайно прибути до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

Наголошуємо, що неприбуття призовників до військового комісаріату - тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також, громадяни, що ухиляються від призову на строкову військову службу відповідно до ст.335 КК України караються обмеженням волі на строк до трьох років.

За інформацією та всім проблемним питанням звертатись у районні військові комісаріати, а також у Чернівецький обласний військовий комісаріат, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської 32, тел. 52-43-49, 55-39-56.

 Прийди у військкомат, стань військовим – захисти свою родину та Батьківщину!

1