Продан з 'Рідного міста', за спиною у Садового, вже рулить за себе та смішну і безпомічну 'Самопоміч'?

Продан з "Рідного міста", за спиною у Садового, вже рулить за себе та смішну і безпомічну "Самопоміч"?

26.11.2015, 14:14

Перша зустріч з новообраними депутатами міської ради, яка відбулася 25 листопада за участю голови Чернівецької міської виборчої комісії Чернівецької області Сергія Бостана, засвідчила цікаві тенденції у новому депутатському корпусі. У присутніх склалося враження, що представники партії "Рідне місто" - скандального переможця виборів у Чернівцях - ведуть переговори не тільки від свого імені, але також від імені депутатів "Самопомочі". Те, що Василь Продан, Віталій Михайлішин і Володимир  Бешлей тримаються купи подиву не викликає, а ось те, що поруч з ними тулиться "Самопоміч" багатьох  дивує.  Адже  зовсім недавно представники цієї поважної політичної сили - разом з рештою демократичних сил - рішуче засудили брудні методи ведення виборчої кампанії, до якої вдалися деякі їхні опоненти з "Рідного міста". Водночас про можливість розвитку подій у новій раді саме за подібним сценарієм, коли деякі депутати від "Самопомочі" де факто будуть керуватися колишніми регіоналами і тушками з "Рідного міста",  експерти попереджали ще на початках виборчого процесу. 

- Ситуація у Каспрука досить цікава, - прокоментував першу зустріч з новообраними депутатами міської ради Олег Охотський. - В новообраній міській раді мер в праві був розраховувати на повну підтримку фракції "Самопоміч" з огляду на особисті тісні дружні стосунки із мером Львова Садовим. Але виявилось, що  ця фракція або геть безпорадна, або знаходиться повністю під контролем Василя Продана і "Рідного міста". На зустрічі новообраних депутатів з мером в певних випадках доходило до смішного. На запитання до "Самопомочі" відповідав Продан. Невже справді повна безпорадність?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блок Петра Порошенка"Солідарність", "Батьківщина", "Свобода", "Народний контроль", "Самопоміч" засудили дії "Рідного міста"

Депутат Чинуш намагався взяти "Самопоміч" у Чернівцях під свій повний контроль?

 «Люди Продана» йтимуть до Чернівецької міськради від чотирьох партій, - депутат

Тим часом на першій зустрічі з новообраними депутатами мер Олексій Каспрук запропонував депутатам укласти Меморандум про спільні дії міського голови та депутатів міської ради в інтересах громади, кожного чернівчанина задля розвитку міста Чернівці, в якому окреслюються стратегічні та першочергові цілі та завдання у різних сферах життєдіяльності міста. На думку міського голови, такий публічний документ сприятиме конструктивній співпраці міського голови і депутатів у сесійній залі незалежно від партійної приналежності та особистих стосунків, дасть розуміння громаді, які питання у розвитку міста є пріоритетними і підтримуються депутатським корпусом, дозволить забезпечити послідовність та наступництво у діях влади. Проект Меморандуму надано депутатам для ознайомлення і пропозицій.

Керівник Чернівецької міської виборчої комісії Сергій Бостан повідомив, що міська виборча комісії Чернівецької області має намір скликати першу сесію новообраної міської ради 3 грудня цього року о 10.00, що відповідає вимогам Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні"Про це він заявив під час зустрічі міського голови Олексія Каспрука з новообраним складом депутатів міськради, пише прес-служба мерії.

На першій сесії Чернівецької міської ради УІІ скликання після визнання повноважень депутатів міської ради нового скликання та новообраного міського голови пропонується розглянути питання щодо утворення постійних комісій ради, створення робочої групи з підготовки проектів Регламенту міської ради та Положення про постійні комісії міської ради, а також затвердити схему розміщення в сесійній залі депутатських фракцій.

Міський голова Олексій Каспрук з метою дотримання графіку проведення погоджувальних процедур та своєчасного отримання фінансування запропонував на першій сесії також розглянути питання про схвалення проекту "Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівці", що підтримується Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO). Презентацію проекту пропонується повести 2 грудня о 16.00 під час Дня депутата, де новообрані депутати зможуть також ознайомитися з роботою системи електронного голосування.

У разі готовності депутатів затверджувати персональний склад постійних депутатських комісій та обирати їх голів, це питання може бути розглянуто на першій сесії міської ради.

1


КОМЕНТАРІ (9)

кто такой - Охотский ? Политолог , эксперт или депутат . Оценку политикам должны давать профессионалы , а не бычок , собравший сплетни по городу .

avatar

Сам

26 листопада 2015 12:50

не буде продан керувати. це Вам здаеться)))

avatar

тер

26 листопада 2015 13:51

avatar

Sani Solomon

26 листопада 2015 14:00

тер ти дурак чи де? як тільки знімють яйценюка вашому бурбачині пістець. а каспрук якщо хоч трохи розумний, сам повинен це розуміти. 

ваші бурбаки вже набридли всьому місту.

avatar

26 листопада 2015 14:16

Факт залишається фактом факт. Щє посвідчень не вручено, а "Самопомічь" тікає від демократичних сил.

avatar

Антипрод

26 листопада 2015 15:29

"Самопомочі" треба брати прикдлад з "Народного контролю"!

avatar

Бандура

26 листопада 2015 15:33

avatar

Myhajlo Tokarjuk

26 листопада 2015 15:41

  Ділами !!! Ділами а не словами !!! Можна обзивати брехунов кого завгодно і робити свою брудну справу... це ми вже десь бачили... було ПР тепер РМ ... курят по осені рахують.
avatar

Valeri Manilich 26 листопад о 14:36

26 листопада 2015 19:35

Вважаєте, що депутат від "Самопомочі" Брязкало, який по сумісництву є зятем Чинуша, буде відстоювати інтереси чернівчан? Ще більш цікавою є панянка з проданівського одіозного телеканалу. Ще тих депутатів "Самопоміч" висунула, а чернівчани купились на здавалось пристойний партійний бренд.

avatar

Кирило

27 листопада 2015 18:18