Продан тепер може 'хапанути' земельну ділянку в історичному середмісті Чернівців

Продан тепер може "хапанути" земельну ділянку в історичному середмісті Чернівців

30.05.2018, 19:16

Міський голова програв усі суди, його рішення про вето скасовано і визнано незаконним

Вето стосувалося рішення Чернівецької міської ради щодо земельної ділянки по вулиці Університетській, 20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан поспішає вирішувати свої "шкурняки" перед достроковими виборами: Чернівецька міськрада надала дозвіл на викуп землі у центрі міста депутатові «Рідного міста»

Продан не готовий повернути юннатам приміщення на Університетській та позбутися Чинуша і Чесанова

Рік тому, згідно чинного законодавства, документи за викуп цієї ділянки подав секретар Чернівецької міськради Василь Продан. Депутати прийняли відповідне рішення. Однак, Олексій Каспрук  наклав на нього вето.

Під час повторного розгляду секретар міськради попросив колег не долати вето для того, щоб не давати ЗМІ «Народного фронту» зайвого приводу для огульної критики депутатів та вирішив відстоювати свою правоту у суді.

Каспрук програв суди усіх інстанцій і рішення про визнання його вето незаконним вступило в силу.

Про це сьогодні розповів Василь Продан.

«Ви знаєте, що рік назад я подавав документи для того, щоб викупити цю земельну ділянку. Міській голова тоді наклав вето. Майже рік були суди. Вчора суд остаточне прийняв рішення про визнання розпорядження міського голови про накладання вето незаконним. Відповідне рішення діє, вступило в силу. А рішення про вето міського голови скасоване і визнане незаконним», – зазначив Василь Продан.

Джерело: http://times.cv.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для обрання секретаря Чернівецької міської ради сформувалася земельно-фінансово-дерибанна більшість, - мер

Продан, який планував "хапанути" земельну ділянку в центрі Чернівців, обіцяє відмовитися від надбавок і премій

ДОВІДКОВО: 

Нагадаємо, восени 2017 року Чернівецька міська рада погодилась надати дозвіл на викуп земельної ділянки на вулиці Університетській депутатові фракції "Рідне місто" Василю Продану. За відповідне рішення проголосували більшість депутатів.

Представник земельного департаменту зачитав висновок комісії, в якому йшлося про те, щоби відмовити Василю Продану у продажу земельної ділянки на Університетській, проте депутати фракції "Рідне місто" наполягли на тому, щоби Продану таки надали дозвіл на викуп цього приміщення.

Міський голова розкритикував депутатів за ухвалення цього рішення, назвавши це питання "чистою корупцією" і "шкурняком". Викуповується перша земельна ділянка, яка належить особисто Продану Василю Сафроновичу - неформальному керівнику більшості у міській раді", - сказав міський голова.

"Не треба тут розказувати про конкурси, посади, малозабезпечених... Це все ширма для того, щоб робити все, що ви робите - грабуєте місто, користуючись своїми депутатськими повноваженнями", - сказав Каспрук. 

Він додав, що при жодному з його попередників не ухвалювалися схожі рішення, коли міськрада дозволяла викуповувати земельні ділянки в історичному центрі Чернівців.

"І всі мають знати, що в центральній частині міста ні при Федоруку, ні при Михайлішині, ні при Кушнірику, ні при Каспруку ніхто нічого не викупив. 

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що скористається своїм правом на вето стосовно питання надання дозволу на викуп земельної ділянки на вулиці Університетській депутатові Василю Продану. Про це Каспрук заявив на сесії під час суперечки з депутатом. 

"Василь Сафронович, у вас сьогодні хороший день. Вперше за 15 років хапанути в центрі міста земельну ділянку у власність. Я накладу (вето), навіть не сумнівайтесь. А потім ще й в суд подам. І ми про це ще будемо говорити, шановні колеги. Бо є межа і речі, через які не можна переступати", - сказав Каспрук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан не хоче відділяти бізнес від влади

Василь Продан скуповує місто: днями було викуплено приміщення за адресою вулиця Університетська, 20

Водночас він сказав, що  депутат "Рідного міста" Василь Продан - не сплачує до міського бюджету десятки мільйонів гривень податків за користування земельними ділянками у Чернівцях.

"Поганий мер Каспрук заблокував йому продаж земельної ділянки на вулиці Університетській за копійки. Я наклав вето, депутати його не наважилися подолати. Поганий мер Каспрук блокує йому роботу незаконного ринку на вулиці Зеленій, де так само є земельна ділянка, яку він хоче викупити. Ні за Університетську, якою він фактично користується, ні за Зелену він податків до міського бюджету не платить. Мова йде про десятки мільйонів гривень", - сказав Каспрук.

Як відомо, у приміщенні на вулиці Університетській, 20 знаходиться редакція телеканалу "Чернівецький промінь", до якого є дотичним депутат "Рідного міста" Василь Продан.

1