Продан обмовився, чого насправді хоче від Каспрука: 'хотіли би з ним співпрацювати на користь рідного міста' (майже за Фрейдом)

Продан обмовився, чого насправді хоче від Каспрука: "хотіли би з ним співпрацювати на користь рідного міста" (майже за Фрейдом)

17.01.2016, 19:27

Стенограма запису програми «Суть Речей» за 14 січня 2016 року.

Гості: Василь Продан, депутат фракції «Рідне місто» в міській раді та Сергій Бостан, член політради партії «Солідарність»

Ведуча: Людмила Григорчук

Тема розмови: який Чернівцям потрібен секретар міської ради.

Слухач. Міський голова сказав, що він хоче іншу кандидатуру запропонувати і навіть припустив, що, можливо, секретаріада затягнеться і довгий час місто буде без секретаря. І ще одне, міський голова або вас дуже любить або дуже ненавидить... 

Людмила Григорчук: Наступне питання нашого слухача - про любов і ненависть?

 Василь Продан: Позицію свою міський голова заявляв неодноразово. Що стосується «Рідного міста», то ми нормально відносимося до міського голови. Хотіли би з ним співпрацювати на користь рідного міста, я маю на увазі, на користь Чернівців. Мали ми тільки одну зустріч з міським головою, де він озвучив свою позицію, що він не хоче співпрацювати з нашою фракцією. Може і його думка зміниться. Ніхто тут не вороги місту. Всім треба працювати на місто, а не роз’єднуватися.

Людмила Григорчук: Як нові сили в Чернівецькій міській раді зараз співпрацюють? Адже депутати колишнього скликання нарікали на непорозуміння з головою міським.

 Василь Продан: Мені б хотілося б, щоб співпраця з міським головою була більш тісна, ніж була до сьогодні. І міський голова не як мер виступає, а як цар. Це людина обрана громадою, тому вона не вічна, треба це розуміти, вона має більше спілкуватися з усім депутатським корпусом. Нам важко з ним спілкуватися. Якщо взяти останні два роки, чи півтора, я не пам’ятаю жодного ефіру, щоб він був не сам. У громади і депутатів немає можливості спілкуватися з міським головою. На сесіях немає дискусії в принципі. Він дає слово, перебиває, не перебиває, мені здається, що Олексію Павловичу треба більше спілкуватися, більше слухатися людей і давати нам більше можливості.

 Людмила Григорчук: Олексій Павлович на своїх брифінгах і прес-конференціях постійно нарікає, на те, що Рідне місто готує зриви сесії, що у вас є підводні течії. Це правда?

 Василь Продан: Абсолютно неправда. Брифінг міського голови не стосується доріг, аеропорту, шкіл, вони стосуються кожен раз Рідного міста. Це робиться для того, щоб створювати негативний імідж. Він не каже про те, що Рідне місто пропонує чи робить, він постійно лякає чернівчан Рідним містом. Вони саботують, вони зривають, вони не дають. Це абсолютно неправда. Ми б хотіли поспілкуватися з міським головою в прямому ефірі, і поспілкуватися в прямій дискусії, але він не дає нам це зробити. Це неправда. Рідне місто не працює ні на зрив сесії, ні на зрив обрання секретаря. І висловлюємо свою позицію, як от по кредиту, відверто і чесно. Ніяких кулуарних речей ми не робимо. Якщо вже це секретар, якщо це буде наша кандидатура, то ми хочемо, щоб вона була озвучена за 20 днів. Щоб можна було обговорити. Ми відриті. Ми налаштовані на співпрацю. Якщо міський голова знайде у собі сили співпрацювати, ми в любий момент готові допомагати, брати на себе якийсь об’єм роботи, повноважень. Дивна позиція для мене міського голови, що депутати від Рідного міста і ті кандидати, що пройшли, і що не пройшли, люди, які користуються підтримкою чернівчан, які відбулися в цьому мсті, які досвідчені, які можуть брати участь у керівництві нашого міста. Це не гірші люди точно. І свій життєвий досвід можуть використовувати на користь громади. Міський голова нехтує цим. Мені здається, що він чомусь, з якихось причин боїться Рідного міста, не треба боятися, треба вести відкритий діалог, треба співпрацювати. Я, як керівник фракції, лиш одну зустріч мав. За все життя як людина, я мав лиш одну зустріч. Це нормально? Так само найбільша фракція мала лиш одну зустріч з головою.

 Людмила Григорчук: Відмовляється?

 Василь Продан: Так. Не реагує на наші прохання зустрітися.

Інформаційний партнер програми «Суть Речей» www.buknews.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

На рідне иісто вже достатньо напрацювались і секретар з його радниками та консультантами. депутати також непогано напрацювали. Скільки ж треба було напрацюватись , щоб кожні вибори займатись масовим підкупом виборців? Напевно гаманці трохи поздувались, виборча компанія була не з дешевих, та й потрібно колегу утримувати в Ізраїлі, потрібно "поспівпрацювати"на рідне місто ?

avatar

!!!

17 січня 2016 21:06