Продан не хоче, щоб його перевіряли податківці

Продан не хоче, щоб його перевіряли податківці

22.11.2018, 20:44

Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан подав до суду на Головне управління ДФС в Чернівецькій області з вимогою визнати протиправним наказ виконувача обов’язків начальника відомства. Справа розглядається у Чернівецькому окружному адміністративному суді.

Інформація про це оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, пише molbuk.ua

Зокрема, у відповідній ухвалі від 19 жовтня 2018 року йдеться, що позивач звернувся до суду із позовом, в якому просить визнати протиправним і скасувати окремі пункти наказу в.о. начальника Головного управління ДФС в Чернівецькій області №237 від 10.04.2018 р. "Про проведення документальної перевірки".

Продан судиться з ДФС через перевірку сплати податків


Також зазначається, що 11 жовтня представник Продана у підготовчому засіданні подав до суду клопотання про зупинення провадження у справі на строк 30 днів "з метою досягнення примирення між сторонами".

Суд задовольнив клопотання про зупинення провадження в цій справі. Наступне засідання у цій справі має відбутися 3 грудня 2018 року.

Кореспондент molbuk.ua відправив інформаційний запит до ГУ ДФС в Чернівецькій області з проханням надати інформацію, яка міститься у вищевказаному наказі в.о. начальника відомства, який Василь Продан має намір скасувати в суді.

У відповіді на запит ДФС повідомила, що вказана інформація містить ознаки конфіденційної. Проте у відомстві зазначили, що наказ стосується позапланової перевірки фізичної особи щодо сплати податків.

"Виходячи з викладеного повідомляємо, що в наказі в.о. начальника Головного управління ДФС в Чернівецькій області від 10.04.2018 р. №237 міститься інформація щодо проведення документальної позапланової перевірки фізичної особи з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору", - йдеться у відповіді на запит.

Продан судиться з ДФС через перевірку сплати податків


Раніше місцеве видання Букінфо повідомляло, що Василь Продан не прийшов на ініційоване податківцями судове засідання, на якому розглядалося питання недостовірності інформації (наявних статків), оприлюдненої секретарем у декларації. 

"Кажуть, що йдеться про 12 мільйонів гривень, а саме про квартири, які і чиновник, і його дружина народний депутат "забули" вказати у деклараціях", - йдеться у публікації.

Сам же Продан у коментарях у Facebook заперечив вказану інформацію, назвавши її "маячнею".

Продан судиться з ДФС через перевірку сплати податків

 

1