Сімейний плюралізм: Василь Продан не допустив обрання секретарем висуванця БПП-Солідарність, до якої причетна його дружина-нардеп

Сімейний плюралізм: Василь Продан не допустив обрання секретарем висуванця БПП-Солідарність, до якої причетна його дружина-нардеп

12.01.2016, 18:56

Кандидат на посаду секретаря Чернівецької міськради Володимир Сєхов продемонстрував депутатам міськради "фотожаби", де зображений він у компанії президента Білорусі Олександра Лукашенка, а також президента США Барака Обами.

Так депутат відреагував на поширені у ЗМІ скріншоти з соцмереж, де Сєхов начебто підтримує "Беркут", а президента Петра Порошенка називає "злочинцем", передає кореспондент molbuk.ua

Водночас Володимир Сєхов зазначив, що проти нього чиниться інформаційний тиск.

На запитання депутата Василя Продана: "Чи робили ви репост тих матеріалів, про які писали ЗМІ?", Сєхов відповів: "Ні".
Сєхов показав депутатам фотожаби, де зображений він із Лукашенком і Обамою

"Розумієте, якщо люди одне одному передають газети з інформацією про терористичний акт, це не означає, що він являється терористом і він це підтримує. І дурні заяви у мою адресу, будь ласка, залишіть при собі", - додав Сєхов.

Василь Продан відповів, що йому дуже прикро, що Сєхов розпочинає свою політичну кар’єру з того, що говорить неправду. 

"Багато людей, в тому числі і я, бачили особисто це на ваших сторінках. Це дійсно скріншоти з ваших соціальних мереж. Мені незрозуміле ваше бажання будь-якою ціною посісти цю посаду", - заявив Продан.

Фракція "Рідне місто" поставила собі завдання не обрати секретаря Чернівецької міськради, а зірвати це голосування. Про це заявив у вівторок на сесії міськради міський голова Олексій Каспрук, пише molbuk.ua

Він зазначив, що фракція "РМ" працювала з іншими фракціями, переконуючи депутатів, що секретар міської ради повинен бути опонентом міському голові.

"Рідне місто" працювало з іншими фракціями. І переконувало депутатів, що секретар повинен бути опонентом мерові, інкаше не буде в місті щастя. Насправді секретаря обирають депутати. В законі закладений такий баланс сил - секретар має об’єднути. А також бути членом команди міського голови. Це природньо. Бо в момент від’їзду міського голови, лікарняного чи ще чогось, він виконує обов’язки мера. Тому бажано, щоб він діяв узгоджено по лінії, як це бачить міський голова", - сказав Олексій Каспрук.

Водночас міський голова зауважив, що в процесі обговорення кандидатури Володимира Сєхова депутати жодного разу не поцікавились тим, як претендент на посаду секретаря бачить свою роботу задля розвитку Чернівців, а лише "рилися в брудній білизні".

"Сьогодні докладено максимум зусиль для того, щоб зірвати голосування. Дійсно, підняли всю білизну: мама-тато, відомості... Зауважте: жодного питання не було про майбутню роботу на посаді секретаря, як він бачить розвиток міста... Всі питання абсолютно не стосувалися роботи секретаря міської ради. Тому що завдання - не обрати секретарія, а зірвати голосування. На жаль, у міськраді політика і політиканство почали брати верх. Для депутатів головніше зараз - як десь там у Києві відносяться до кандидатури секретаря. А яка різниця як? Це - свідомий вибір 42 депутатів і міського голови. І не треба це узгоджувати з Києвом. Шановні друзі, вас не Київ обирав, а громада територіальна", - додав Каспрук.

ДОВІДКОВО: 

На засіданні фракції депутатів "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" , яке відбулося у понеділок, кандидатура Володимира Сєхова була одностайно підтримана колегами по фракції.

"Усі дев’ятеро членів нашої фракції одноголосно висловили мені свою підтримку. Добре усвідомлюю, що такий високий кворум довіри моїх колег –депутатів - це аванс , який зобов’язаний виправдати", - сказав В. Сєхов.

1


КОМЕНТАРІ (2)

невдобно перед Оксаною Продан получилося)

avatar

гугл

12 січня 2016 17:08

поросенок обломался. никакого срыва сегодня не было...))) всё честно.

avatar

Yaroslav Karmazeniyk

12 січня 2016 17:42