Продан набрехав в ефірі телеканалу ТВА: стало відомо, хто з депутатів голосував за нові автобуси

Продан набрехав в ефірі телеканалу ТВА: стало відомо, хто з депутатів голосував за нові автобуси

27.06.2018, 09:48

У Чернівецькій міськраді оприлюднили результати поіменного голосування за проект рішення про виділення 36 мільйонів гривень на закупівлю нових комунальних автобусів для Чернівецького тролейбусного управління.

Це питання було підтримане 13-ма депутатами міськради із 29-ти зареєстрованих у сесійній залі.

Це, зокрема, Тарас Бабух (Батьківщина), Юрій Бурега (Батьківщина), Андрій Кавуля (Солідарність), Олексій Каспрук (позафракційний), Василь Максимюк (Солідарність), Віталій Матвієнко (позафракційний), Ігор Наконечний (Народний контроль), Василь Осачук (Солідарність), Олександр Пуршага (Батьківщина), Володимир Сєхов (Солідарність), Микола Собко (Свобода), Любов Сорохан (Батьківщина), Олександр Ставчанський (позафракційний).

"Утримались" четверо депутатів міськради: Віталій Гавриш (позафракційний), Богдан Ковалюк (позафракційний), Назар Моклович (Свобода), Юрій Ткачук (Рідне місто).

"Не голосували" 12 депутатів: Ростислав Білик (Рідне місто), Тетяна Бешлей (Рідне місто), Володимир Бешлей (Рідне місто), Валерій Казимірович (Батьківщина), Андрій Кандиба (Свобода), Валерій Найдиш (Рідне місто), Аліна Олевич (позафракційна), Ярослав Петришин (Народний контроль), Максим Тихонович (Рідне місто), Анатолій Чесанов (Рідне місто), Валерій Чинуш (Рідне місто) та Василь Продан (Рідне місто).

Решта 14 обранців були відсутніми.
Продан не виконав обіцянку: стало відомо, хто з депутатів голосував за нові автобуси


Нагадаємо, 1 червня в ефірі телеканалу ТВА Василь Продан пообіцяв підтримати закупівлю нових автобусів для Чернівецького тролейбусного управління.

"Я вас питаю: будуть у Чернівцях комунальні автобуси, щоби забезпечити якісне перевезення чернівчан на периферійних маршрутах - Роша, Садгора, Роша-Стинка, Калічанка? Чи підтримаєте ви це рішення для того, щоб зруйнувати монополію перевізників на маршрутах міста?", - запитав Каспрук.

Продан відповів, що "зруйнувати монополію - це міф", і таким способом Каспрук "нічого не доведе".

"Як можна придбати 10 автобусів і руйнувати монополію, коли їздить 250?", - відповів секретар ради, додавши, що мер "говорить якусь казочку, яка не має до дійсності жодного стосунку".

Він додав, що усі автобуси, які перебувають на балансі тролейбусного управління, несуть збитки, "причому величезні".

"Я проголосую за виділення коштів на автобуси. Обов’язково. Але хотілося, щоб це було можливо придбати. А не так, як в минулому році - коли ми виділили кошти, а їх стало неможливим придбати. Сьогоднішній керівник департаменту ЖКГ пан Бурак каже, що він не знає, чи це можливо зробити", - сказав Продан.

На тезу ведучого передачі Вадима Пелеха про те, що посадовці міськради знайшли "вже якийсь компроміс", міський голова відповів, що він хотів би побачити результати поіменного голосування за це питання.

"Василь Сафронович щойно підтвердив, що він особисто проголосує. Але на кожній сесії він робить усе, щоб той, інший, четвертий, п’ятий, десятий депутат не голосує. За це рішення набереться 21 голос, одного не вистачить. А Василь Сафронович скаже: "Я ж голосував". А хтось із підлеглих йому депутатів отримає команду не голосувати, вийти із залу тощо", - сказав Каспрук.

Як відомо, сьогодні Чернівецька міськрада відмовилась підтримати пропозицію міського голови щодо закупівлі нових автобусів для Чернівецького тролейбусного управління.

Депутати не розглянули програму “Комфортне місто”, де було винесено на розгляд питання про закупівлю комунальних автобусів на суму 36 мільйонів гривень за бюджетні кошти. 

Натомість сектеретар міської ради Василь Продан надав протокольне рішення департаменту ЖКГ терміново оголосити тендер на закупівлю вживаних тролейбусів. 

За інформацією міської ради, Чернівцям щонайменше потрібно закупити 9-10 великих автобусів, а щоби "закрити" пільгові маршрути - 29 середніх автобусів.

Також депутати відмовилися підтримати петицію №142 громадянина Мельника В.М. щодо роботи приватних перевізників.

Джерело: molbuk.ua

1