Продан хоче, щоб виконком міськради залишався недієздатним

Продан хоче, щоб виконком міськради залишався недієздатним

21.02.2018, 15:58

Секретар Чернівецької міськради Василь Продан висловив сумнів у тому, що у четвер, 22 лютого міськрада розглядатиме питання про внесення п’яти кандидатур до персонального складу виконавчого комітету.

 Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у міськради. 

 Він заявив, що "ці кандидатури не були узгоджені з депутатським корпусом".

 "Міський голова подав п’ять кандидатур, щоби доповнити склад виконавчого комітету. Але ці п’ять кандадатур не було узгоджено з депутатським корпусом. Депутати хотіли би поговрити з цими кандадатурами", - сказав Продан.

 Водночас секретар заявив, що проект рішення про дообрання членів виконкому був опублікований без візування Продана, що, за його словами, є порушенням.

 "Думаю, що це питання не буде розглядатися на сесії або ми не включимо його у порядок денний. Або перенесемо на березневу сесію, щоби не порушувати формальні речі, коли секретарю міської ради не дали на візування цей проект рішення", - сказав Василь Продан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Продан заблокував розгляд питання про "Картку чернівчанина" та порядок компенсації перевізникам пільгового проїзду, - мерія

 Нагадаємо, у Чернівцях давно існує проблема зі складом виконавчого комітету. Про це розповів міський голова Олексій Каспрук.

– Його склад був прийнятий депутатами в кількості 18 чоловік, хоча я пропонував меншу кількість членів виконкому для того, щоб це був робочий орган. Частину поданих мною кандидатур депутати тоді не пропустили. Відповідно сьогодні ми маємо недообраний виконавчий комітет, який складається з 13 осіб, але для прийняття рішення необхідно, щоб хоча 10 були присутні на засіданні – це мінімальний кворум, і 10 одноголосно голосували. Зазвичай 1-2 члени виконавчого комітету з поважних причин відсутні, тому один голос може бути вирішальним, щоб заблокувати те чи інше рішення,  – пояснив мер і навів приклад.

– Власне це і відбулося на останньому засіданні виконавчого комітету. Одним голосом було заблоковано прийняття порядку відшкодування перевізникам і тролейбусному управлінню за пільгового пасажира. Фактично на сьогодні немає механізму, як ми маємо оплачувати ці пільги. Без прийняття цього механізму пільгових перевезень не буде, – розповів міський голова.

– Так само було заблоковано зміни до існуючого положення про картку містянина. Картка чернівчанина – це не є унікальний для Чернівців проект. Він реалізується в багатьох містах і має стати основним інструментом для запровадження пільгового проїзду, надання адресної матеріальної допомоги тощо. Один голос Василя Продана виявився вирішальним для того, щоб положення не було прийнято, – зазначає Олексій Каспрук.

На черговій сесії депутати розглядатимуть  питання щодо складу виконкому.

– Я запропонував, на мою думку, гідних людей, вони зараз спілкуються з депутатами, – сказав мер.

Раніше повідомлялося, що міський голова Чернівців Олексій Каспрук пропонує включити ще п’ятьох осіб до складу виконавчого комітету Чернівецької міськради. Це, зокрема, професора ЧНУ Олега Ангельського, асистента ЧНУ Сергія Бостана, заступника міського голови Олександра Паскаря, волонтерку Катерину Пономарьову та директора телеканалу "Чернівці" Геннадія Сергеєва.

 Нагадаємо, Чернівецька міськрада ухвалила рішення про включення секретаря міськради Василя Продана до складу виконавчого комітету.

 Напередодні Чернівецька міськрада відмовилась підтримувати проект рішення щодо зменшення кількості членів виконавчого комітету до 12 осіб.

Джерело: molbuk.ua, https://pogliad.ua/

1