Проблеми лишаються із підручниками для 4-7 класів: чернівецький підлеглий міністра обдурив журналістів?

Проблеми лишаються із підручниками для 4-7 класів: чернівецький підлеглий міністра обдурив журналістів?

10.09.2016, 00:51

Під час ранкового засідання Верховної Ради міністр освіти Лілія Гриневич пояснила ситуацію із навчальними посібниками у школах.

“Дуже важливо, щоб ми почали виправляти цей колапс, який стався із підручниками у школах”, – сказала міністр.

За словами Гриневич, підручники для 8 класу уже надруковані у повному обсязі, їх розвозять до областей. Уже доставлено в регіони 90% посібників, ще 10% – розраховані для шкіл меншин та дітей з особливими потребами.

“Ми здешевили підручники, тому що тепер немає ніяких відкатів, – сказала Гриневич. – На зекономлені кошти ми надрукували підручники шрифтом Брайля. Ми також додруковуємо зараз хрестоматію для початкових шкіл з творами сучасних дитячих українських письменників”.

Нові підручники для початкової школи друкують на підтримку оновлених програм 1-4 класів.

Проблеми лишаються із підручниками для 4-7 класів, тому що половину з них у 2015 році надрукували за кошти держбюджету, а другу частину повинні компенсувати за кошти місцевих бюджетів.

Деякі з місцевих рад впоралися із цим, наприклад, Вінницька область закупила 100% підручників, Київська – 87%. Натомість Рівненська впоралася лише на 47%, а Львівська – на 49% із дозабезпеченням школярів необхідними підручниками для 4-7 класів.

Джерело: УП. Життя

Так само сьогодні, під час прес-конференції у стінах ратуші, начальник міського управління освіти Мартинюк запевняв чернівецьких журналістів, що підручниками школи забезпечені повністю.  

Після того, як батьки почали масово закуповувати підручники для своїх школярів та інформація поширилась містом, міське управління освіти заборонило батькам купувати шкільні підручники.

Також пообіцяли забезпечити школярів підручниками до кінця вересня. Про це повідомив начальник управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Мартинюк.

– Управління освіти видало наказ і довело до навчальних закладів про категоричну заборону придбання книжок батьками, - повідомив на прес-конференції С. Мартинюк. - Хоча розуміємо, що абсолютно не можемо заборонити це батькам робити. Але другий пункт наказу передбачає завдання для адміністрації закладів у проведенні роз’яснювальної роботи, що питання із підручниками - це не проблема, і вона буде вирішена. Тому не потрібно батькам вкладати у це гроші.

За словами освітянина, видавництва пообіцяли виконати проплачене замовлення на друк підручників уже найближчим часом. Відтак 4-7 класи будуть повністю забезпечені підручниками.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/, 

1


КОМЕНТАРІ (1)

да виженіть нахєр цього у@обка! Він вже дістав своїми лєвими заявами. З нього такий педагог, як з мого покорі молоток!

avatar

Вася

10 вересня 2016 12:20