Проблемним для «Самопомочі» є питання  політичних призначень у Чернівцях, - джерело

Проблемним для «Самопомочі» є питання політичних призначень у Чернівцях, - джерело

21.02.2016, 20:33

Про це під час прес-конференції у Чернівцях заявив представник «Обєднання «Самопоміч» Ярослав Цуркан.

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-          Всі господарські питання, які  ставляться перед депутатським корпусом обласної і міської ради, наші представники у цих радах вирішують грамотно, гарно, чітко. Згідно з тими звітами, які на сьогодні є, представники «Самопомочі» в міській та обласній радах гідно працюють у депутатських комісіях, під час сесій, - заявив представник «Самопомочі» Ярослав Цуркан.

 -          Проблемні питання є тільки стосовно  ваших політичних виборів і призначень у місті Чернівці.  В цьому випадку у різних депутатів є свої застереження, симпатія чи навпаки упередження до того чи іншого кандидата, який пропонується на голосування. Тому у питанні виборів, політичних призначень, можливо, є якісь неузгодження. Але в питаннях, які стосуються господарської діяльності, депутати фракцій «Самопомочі», що в міській, що в обласній раді, діють узгоджено. Сподіваюся, що так буде і надалі. А місто Чернівці обере собі секретаря, заступників мера, виконком, і тоді вирішувати доведеться тільки господарські питання.  

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федорук перед виборами розповів Садовому про «засланих козачків» у чернівецькій «Самопомочі»

 -          Для «Самопомочі» вороги тільки ті, хто працює проти громади, - доповнив колегу Андрій Рогатюк. – Ми з великою повагою ставимося до Миколи Трохимовича Федорука. Адже саме за період його каденції була здійснена чимала кількість реконструкцій. У місті тоді гарно розвивався туристичний напрямок. Ми абсолютно не ображаємося на його думку про нашу політичну силу. Ви могли пересвідчитися, що у міській раді «Самопоміч» працює абсолютно з усіма політичними силами: Блоком Петра Порошенка – незважаючи на якісь протиріччя у Верховній Раді, мером Олексієм Каспруком, з представниками «Рідного міста», з Блоком Юлії Тимошенко, зі «Свободою», «Народним контролем»… Для нас немає політичних конкурентів, коли ми всі працюємо на громаду… Ми не воюємо з політичними силами. Якщо у Миколи Трохимовича така думка, то нам приємно, що він її висловлює. Ми вдячні йому за всі зауваження. Раді були б, якби він прийшов до нас в офіс, або телефоном поділився з нами своїм досвідом. Ми молода команда, ми здобуваємо досвід. Можливо тому не пропонували свого кандидата на мера. Коли ви нас запитували про те, то ми чесно відповідали: у Чернівцях у нас немає людини з досвідом, яка могла би претендувати на мерське крісло. Ми не хочмо бути заручниками чиїхось амбіцій. 

- Що мав на увазі Микола Трохимович, коли говорив про "засланих козачків" у "Самопоміч", не можу вам нічого про це сказати. Це його позиція, його думки, - підтримав тему депутат міської ради В. Гавриш. - З приводу депутатів Віталія Матвієнка і Олександра Ставчанського, про яких запитував пан Подкидишев, вони беруть активну участь в роботі фракції. У міській раді є питання за які ми домовляємося голосувати одностайно або в режимі вільного голосування. Тому справді не завжди, як ви можете це спостерігати, члени фракції голосують однаково за те чи інше питання.  Всі шість голосують за чи проти. У нас є можливість приймати рішення вільно. Але всі питання ми обов"язково обговорюємо. Казати про якесь тяжіння депутатів я не готовий.  Не можу ні підтвердити, ні спростувати. Ми співпрацюємо з людьми.

- Щодо обрання виконкому Чернівецької міської ради, то зборами фракції було прийнято рішення про делегування до його складу Андрія Рогатюка.  Ми офіційно подали міьскому голові його кандидатуру і вона була включена до переліку. З приводу так званої секретаріади, то тепер як депутати можуть внести свою кандидатуру, так і міський голова ще може її розглядати. Коли це закінчиться - не готовий вам сказати. Для нас питання, чи делегувати когось свого на цю посаду поки що не стояло. Можливо це буде в майбутньому. Всі рішення ми приймаємо спільно. 

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми не влазимо в якісь особистісні конфлікти»: у чернівецькій «Самопомочі» розказали, який інтерес їхніх депутатів у міській владі

Кепкувати з обмовки депутата Гавриша про "Рідне масто" все одно, що насміхатися з людини яка впала на вулиці, - "Самопоміч"

1