Про призначення та виплату пенсії на пільгових умовах обговорили на колегії

Про призначення та виплату пенсії на пільгових умовах обговорили на колегії

23.09.2016, 21:27

Про стан виконання Закону України «Про пенсійне забезпечення» в частині призначення та виплати пільгових пенсій в органах Пенсійного фонду України в Чернівецькій області обговорили на засіданні колегії при начальнику Головного управління.

Зауважили, що на обліку в територіальних управліннях Фонду області перебуває 15413 осіб, які отримують пенсію за віком на пільгових умовах, а це 6,95 % від загальної кількості пенсіонерів. З початку року 147 особам призначено такий вид пенсії. Постійно здійснюється контроль за правильністю призначення пенсії на пільгових умовах. Для цього відбувається засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років, яка діє при Головному управлінні. Цьогоріч розглянуто 82 таких заяви.

– Окремі суб’єкти допускають несвоєчасне відшкодування фактичних витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за 8 місяців поточного року компенсації підлягало 11,4 млн. грн. фактичних витрат, однак з них відшкодовано лише 9,2 млн. грн. У цьому випадку дієвим механізмом стягнення заборгованості залишається практика судових позовів. Впродовж року на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебувало судових рішень про стягнення боргу з економічно-активних боржників на суму 3,9 млн. грн. у судових інстанціях різного рівня ­ – позовів на 1 млн. грн. Загалом від заходів стягнення органами Державної виконавчої служби надійшло коштів в рахунок погашення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій в сумі 0,5 млн. грн., – зазначив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

Під час колегії також обговорили питання організації обслуговування громадян в органах Фонду в області, забезпечення виплати пенсії внутрішньо переміщеним особам, підготовки до роботи в системі е-декларування.  

 Прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

1