Про політичну пам'ять міської ради та про спіралі чернівецької історії

Про політичну пам'ять міської ради та про спіралі чернівецької історії

25.01.2016, 22:21

"Пані, яка любить спіралі" - так деколи називають історію. 

П'ять років тому у Чернівецькій міській раді спробували поставити на голосування питання, яке в принципі не належить до компетенції місцевого органу влади.

Але, зважаючи на загальну суспільно-політичну ситуацію в державі, тодішня опозиція спробувала протиснути заяву про відставку Януковичевого міністра внутрішніх справ Могильова за політичні репресії проти лідерів опозиції - Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Нагадаю, тоді міліція кинула до в'язниці Юрія Луценка. У лещатах судової машини, за крок до ув'язнення була лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. 

Проти розгляду цього питання виступила "Партія регіонів" та екс-демократичні сили, які сформували прорегіональну більшість, що виконувала усі забаганки режиму Януковича. Ні до одних, ні до інших претензій нема - вони самі вибрали собі місце в історії.

У 2011 році фракція "Наша Україна" голосувала синхронно з "регіоналами". З тодішніх "нашоукраїнців" троє знову потрапили до міськради. Звичайно, що під прапорами інших партій. Найпростіше Валерію Чинушу. Йому й зараз не шкодить п'ятирічний політбеграунд. Важче його колишнім однопартійцям. Хто був отим одним, котрий, як у пісні Висоцького, "не стріляв"? 

Невже нинішня членкиня фракції "Батьківщина" Любов Сорохан не хотіла п'ять років тому відставити кривдника Юлії Тимошенко? Навряд чи. Бо в іншому випадку сьогодні вона не опинилася би у виборчому списку саме "Батьківщини". Адже нещодавнє голосування за кандидатуру Сєхова на посаду секретаря міськради переконало чернівчан, що "Батьківщина" дуже уважно відстежує політичні рухи усіх претендентів і навіть вивчає архіви соцмереж. Виходить зовсім нехороша річ: інший тодішній член "Нашої України" Василь Максимюк голосував проти осуду людини, яка незаконно посадила Юрія Луценка. Луценкова партія і в 2011-му була дуже близькою по духу з демократичними залишками "Нашої України". А зараз Василь Сидорович і Юрій Віталійович взагалі однакові партквитки носять. Мало того, Максимюка як найдемократичнішого з демократів сватають на секретаря міськради. За наявною інформацією, уже навіть підписи депутатів за нього почали збирати. 

Невже "Батьківщина" проголосує за того, хто не захотів допомогти Юлії Тимошенко уникнути ув’язнення? Невже чернівецькі "свободівці", які, до речі, і були тоді авторами звернення про відставку Могильова, також втратять свою революційну пильність? 

Усі ці питання без відповідей означають, що потенційний секретар, який, як кажуть, влаштовує всіх, користуючись короткою політичною пам'яттю чернівчан, може вийти на новий виток власної історичної спіралі. Чи так станеться? Побачимо вже найближчими днями.

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

25 січня 2016 23:20

Прикольно , якщо висунуть кандидатуру Максимюка на посаду секретаря. Це буде ще один безславний крок партій. Хоча в Чернівецькому псевдополітикумі всіляке може бути. Яакщо вони в минулому скликанні вже лежали під ригами, то чому і в цей раз під них не лягти, вони не жадні віддячять. Чинуш не дарма ж свого підлеглого засунув в Солідарність, а зятя в Самопоміч, от бачете один вже згодився. Як говорять запроданці-важко зрадити вперше,  потім зрада стає звичкою.

avatar

!!!

26 січня 2016 09:39