Пріоритет депутата Петришина на використання колишнього танцмайданчика у парку  активісти оскаржать у суді

Пріоритет депутата Петришина на використання колишнього танцмайданчика у парку активісти оскаржать у суді

26.12.2018, 17:50

Меценати готові абсолютно безкоштовно облаштувати у парку культури ім. Т.Шевченка скейт-парк. Проте місцеву ініціативу, на думку, авторів, ігнорують, натомість - вирішили розмістити на майданчику «Парк науки». Наразі ініціативна група подає до суду, бо вважає, що інтереси громади грубо порушують.

Ще у березні 2017 року 267 голосів набрала електронна петиція №110 про будівництво/облаштування у Чернівцях майданчику для занять екстремальними видами спорту (скейтбординг, BMX, агресив інлайн та кікскутеринг).

- Однак  вимоги петиції досі залишаються нереалізованими. Питання облаштування спортивного майданчику для скейтбордингу у Центральному парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка взагалі не розглядається. Натомість на місці колишнього танцмайданчика за рахунок коштів інвестора пропонують облаштувати Парк науки з планетарієм, музеєм, відеозалами, що доцільно робити у стаціонарних спорудах для цілорічного функціонування, а не у парку, територія якого має більше використовуватися як доступний громадський простір для активного відпочинку, - розповів Інформаційному агентству АСС Юрій Воронка, мешканець Чернівців. - Члени територіальної громади міста вимагають розглянути  питання про облаштування скейт-парків у Чернівцях на території колишнього танцювального майданчику у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка та на території колишнього спортивного майданчика у парку «Жовтневий» у порядку реалізації місцевої ініціативи. Представники Асоціації Скейтбордингу України» готові надати необхідну консультативну, технічну або ж іншу допомогу в підготовці та реалізації даного проекту.

Депутат Чернівецької міської ради Ярослав Петришин запропонував розмістити на майданчику «Парк науки», у якому облаштувати планетарій, місце для проведення уроків фізики тощо.

- Вважаю, це буде добре та корисно для міста і матиме попит, - розповідав раніше Інформаційному агентству АСС Ярослав Петришин. - Проект повинен мати і соціальну, і комерційну складову.

Нагадуємо, результатом громадських слухань була рекомендація владі провести відкритий інвестиційний конкурс  на облаштування саме туристично-пізнавального комплексу «Парк науки». Громада ж обурюється, що їхню ініціативу ігнорують. Хоча в них є вже готовий проект безкоштовного скейт-парку. Тому вирішили подавати позов до суду.

- Підрахунок голосів був несправедливий: по відео видно, що "За" проголосували 48 людей, натомість у протоколі зазначено - 72. Вважаємо, що всі підтримані громадою ініціативи владою та депутатами були знехтувані, - каже Юрій Воронка. - Готуємо позов до суду про порушення положення про місцеву ініціативу, статуту громади. Громаду усунули від керування розвитком міста!  

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1