Президент та прем'єр-міністр України привітали митрополита Онуфрія з 70-річчям

Президент та прем'єр-міністр України привітали митрополита Онуфрія з 70-річчям

05.11.2014, 23:55

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму вітальному листі висловив щирі побажання стійкості і мудрості.

Президент України Петро Порошенко у своєму листі на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви Московського патріархату привітав митрополита Онуфрія з 70-річчям.

Як повідомили “УНІАН-Релігії” в інформаційному відділі УПЦ МП, президент високо оцінив діяльність ювіляра, спрямовану на відродження вітчизняної духовної спадщини.

“Ваше життя присвячене ревному служінню Господу, Церкві і віруючим. Ви знані як талановитий організатор церковного життя, невтомний проповідник і добрий пастир. Зичу Вам міцного здоров’я, довгих і благих років життя в ім’я Православ’я, Вітчизни та народу України”, - йдеться у вітальному листі.

У свою чергу, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму вітальному листі висловив щирі побажання стійкості і мудрості, які необхідні митрополиту Онуфрію та всьому українському народу у часи великих випробувань.

 

На тлі церковних розкошів митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій, якому вчора виповнилося 70 років, вражає скромністю. Позашляховик "Вольво" замість седану "Мерседес", колишній директор Фонду соцстрахування України і два семінаристи за охоронців, скромна келія в дорогій резиденції на околицях Києва – саме таким журналісти побачили митрополита, йдеться в сюжеті ТСН.

Онуфрій спілкується лише з обраною пресою. Останнє інтерв'ю, приурочене своєму 70-річчю, він дав прес-службі Києво-Печерської Лаври. Онуфрій максимально засекретив своє життя, а його оточення робить усе, щоби преса не довідалася, де він і що з ним.

Кажуть, що колишній директор фонду соціального страхування України Едуард Ушаков покаявся за колишні гріхи і тепер керує безпекою Онуфрія, а допомагають йому двоє студентів-семінаристів. Їздить предстоятель на позашляховику "Вольво".

У рейтингу найдорожчих іномарок, якими пересуваються священики, джип предстоятеля "пасе задніх" - набагато дорожчі машини є в намісника Лаври Павла та інших. Резиденція Онуфрія на околицях Києва також не відрізняється розкішшю – там він займає маленьку кімнату на третьому поверсі, але буває в ній не часто.

День народження митрополит звик щороку зустрічати на святій горі Афон, не став винятком і цей рік.

В той же час, священики кажуть, що поки Онуфрій на Афоні молиться Богу, його не треба турбувати, бо будь-які спроби будуть марними: із собою предстоятель традиційно не бере жодного засобу зв'язку.

Фото УНІАН

1