Президент Румунії вшанував пам’ять “Небесної сотні”

Президент Румунії вшанував пам’ять “Небесної сотні”

26.02.2014, 12:21

Вище керівництво сусідньої Румунії підтримало український Майдан. 25 лютого 2014 р. Президент Румунії Траян Бесеску відвідав Посольство України в Румунії, щоб вшанувати пам‘ять загиблих у зв‘язку з трагічними подіями в Києві, – повідомляє romania.mfa.gov.ua/ua.

 Під час короткої розмови з Послом України Теофілом Бауером Президент Румунії Траян Бесеску висловив сподівання, що нова влада в Україні тісно співпрацюватиме з європейськими та світовими організаціями, в тому числі з метою отримання відповідної фінансової підтримки для проведення реформування українського суспільства.

25 лютого 2014 р. Міністр закордонних справ Румунії Тітус Корлецян також прибув до Посольства України в Румунії з метою вшанування пам‘яті загиблих у зв‘язку з трагічними подіями в Києві та зробив відповідний запис у книзі скорботи.

Під час бесіди Посол України Теофіл Бауер подякував керівнику зовнішньополітичного відомства Румунії за висловлені співчуття.

Сторони висловили сподівання, що розвиток двосторонніх українсько-румунських відносин і надалі розвиватиметься в дусі конструктивного діалогу, добросусідства та партнерства.

Дмитро Сав'юк

Джерело: chernivtsinews 

1