Президент про митрополита Онуфрія: 'Оцінку мають давати народ і парафіяни'

Президент про митрополита Онуфрія: "Оцінку мають давати народ і парафіяни"

11.05.2015, 23:23

Про це під час брифінгу на військовому полігоні у Чернігівській області заявив президент України Петро Порошенко, відповідаючи на запитання журналістів, чи має держава давати оцінку вчинку ієрархів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), які 8 травня 2015 року в ході урочистого засідання Верховної Ради не вшанували учасників АТО, повідомляє newsru.ua.

"Не держава має давати оцінку ієрархам церков. Я думаю, що цю оцінку мають давати народ і парафіяни", - сказав президент.

Як повідомлялося раніше, 8 травня в Україні відзначали День пам'яті і примирення.Цього дня відбулось урочисте засідання Верховної Ради, присвячене 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, місцю та ролі українського народу у Другій світовій війні.

На засіданні виступав президент, який закликав присутніх хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час Другої світової війни й під час конфлікту на Донбасі українських воїнів. Священнослужителі УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм не підвелися зі своїх місць, коли Порошенко зачитував імена героїв.

При цьому усі інші присутні в залі встали.

Джерело: http://www.newsru.ua/ukraine/11may2015/poroshenkoonufriy.html

1