Прес-конференція Анатолія Гриценка у Чернівцях (Відео)

Прес-конференція Анатолія Гриценка у Чернівцях (Відео)

02.12.2011, 18:14

Гриценко: Вибори спробують фальсифікувати під схвальні виступи так званої опозиції

Заяви деяких опозиціонерів про те, що новий закон про вибори унеможливлює фальсифікації, ускладнять захист результатів. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

«Тих, хто голосував в унісон з Чечетовим, розвели, як хлопчаків. Яценюк каже, що це – перемога. Ось влада зараз наріже цитат з таких виступів Яценюка та інших вождів, а потім покаже їх у день голосування. А цитати такі: це – прозорий закон, який унеможливлює фальсифікації. Як потім можна буде їм апелювати до своїх людей, коли в них же крастимуть голоси?», - питає Гриценко.

Він особисто не має сумніву, що влада спробує фальсифікувати результати народного волевиявлення. Бо ті, хто зараз у владі, наробили багато помилок і порахували, скільки за те сидітимуть, тому «будуть чіплятися за владу неймовірно сильно, як не було навіть при Кучмі».

Крім того, Гриценко згадав досвід останніх місцевих виборів, де купували, фальсифікували, обманювали, відстороняли від виборів опозиціонерів.

«Думаєте, дорослі дяді змінюються так швидко? Ні! Вони робитимуть те ж саме, тільки ще з більшою завзятістю», - вважає лідер «Громадянської позиції».

Тому Гриценко закликає суспільство, громадські організації, журналістів максимально консолідуватися задля захисту результатів виборів, прозорості виборчого процесу.

«Треба всім включитися, щоб таргани були під світлом. І ми це зробимо», - запевнив лідер «Громадянської позиції».

Новий закон про вибори дає можливість розігнати парламент – Гриценко

Янукович навряд чи буде ветувати закон про вибори, вважає лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

На прес-конференції у Чернівцях він заявив, що «піти з відкритим забралом, нарватися на хвилю критики, а потім змінити свою думку – це дуже нелогічно».

«Це треба, щоб хтось переконав Януковича залишити чинний виборчій закон, який забере в нього владу вже через 11 місяців. Я сумніваюся, що це відбудеться, і він піде на такий крок», - прокоментував Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» прогнозує, що Янукович підпише новий закон про вибори. Хоча – у ньому закладені порушення Конституції. Зокрема, дозвіл одночасно висуватися за партійним списком і по мажоритарному округу, що заборонено рішенням Конституційного суду.

Втім, зазначає Гриценко, Конституційного суду сьогодні не існує, адже винесе таке рішення, яке захоче Янукович, і коли захоче.

«Це міна сповільненої дії, - попереджає Гриценко. – Цей закон створює можливість розігнати Верховну Раду в будь-який момент. Механізм простий, той самий, за яким міняли Конституцію».

Гриценко пояснив, що якщо парламент «не сподобається Януковичу», шулери-радники нагадають про рішення Конституційного суду.

«І тоді 45 депутатів, або Карпачова, або хто завгодно подають звернення до Конституційного суду. Суд мудро думає цілу ніч, а зранку говорить: парламент нелегітимний, бо обраний з порушенням Конституції. І все повертається назад», - сказав Гриценко.

Він нагадав, що схожий сценарій був реалізований у Казахстані, коли парламент рішенням Конституційного суду розпустили і призначити нові вибори.

Джерело відео: http://www.youtube.com/

Влада накручує собі майбутній термін ув’язнення - Гриценко

Від переговорів по газу у Москві не слід чекати чогось доброго, заявив Анатолій Гриценко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція». 

За словами Гриценка, «дешевий російській газ надто дорого обходиться для України» і взагалі не потрібен, адже маємо достатньо своїх енергетичних ресурсів.

Гриценко нагадав, що майже три тижні тому за його пропозицією Литвин звернувся до президента і прем’єр-міністра з вимогою надати керівництву ВР директиви, з якими Бойко поїхав у Москву. Відповіді досі нема.

Гриценко вважає, що ніяких директив немає взагалі.

«Хлопці просто «вирішують питання». Потім під камери вийдуть з щасливими обличчями і покажуть публічний варіант рішення. А ще буде не публічне, сейфове рішення, де будуть враховані персональні інтереси учасників, як це завжди було з Росукренерго та іншими. І потім народ доїдатиме той дешевий газ», - прогнозує Гриценко.

На його думку, це буде нова «харківська» угода, тільки в енергетичній сфері.

«Натяки ми вже чуємо. Матвієнко натякає, що Україна може десь вийти із певного розділу Європейської енергетичної хартії. Інші натякають, що Росія візьме під контроль нашу газо-транспортну систему. Путін взагалі обмовився за Фрейдом: ГТС України повністю перейшла під контроль Російської Федерації».

Виходячи з цього, Гриценко заявив, що влада, яка посадила Тимошенко саме за директиви, накручує собі майбутній термін ув’язнення.

Якщо Янукович поведе Україну до Євразійського союзу, наша держава зникне з мапи Європи - Гриценко

«Якби на президентських виборах переміг Гриценко, то питання куди поїхати 19 грудня не стояло би». Такий коментар дав Анатолій Гриценко стосовно невизначеності – поїде Янукович на Європейський чи Євразійський саміт.

На прес-конференції у Чернівцях він заявив, що якби був президентом – то гарантовано був би на саміті Європи, де гарантовано була би підписана угода.

«Як вчинить Янукович, я не можу сказати. Він дав відповідь, що буде там, де потрібно. А я хотів би, щоб він був там, де потрібно в інтересах України», - сказав Гриценко.

Він переконаний, що Януковичу нема чого робити на євразійському саміті.

«20 років ми довго думали про багатовекторність, а насправді тупцювали на місці. Наші сусіди, у тому числі з колишніх республік СРСР, швидко використали свій шанс і потрапили до Євросоюзу. Зараз у нас також є шанс», - зазначив Гриценко.

Лідер «Громадянської позиції» підкреслив, що рух до Євросоюзу – це стратегічне завдання для України.

«Якщо влада зараз закриє європейську перспективу і поведе нас дружними рядами у Євразійській союз, це може спричинити поділ країни і зникнення України в нинішньому її вигляді з мапи Європи, без жодних перебільшень», - попередив Гриценко.



КОМЕНТАРІ (5)

ОДА просто зручно підігнала злив компромату під приїзд Гриценка. Бо знали, що він і так давно Яценюка критикував.  Двома пострілами вбила двох зайців. І на опозиціонера Гриценка кинула тінь, ніби він мочить Сєню в унісон з владою. Посваривши їх ще більше, що явно не на користь єдності опозиції. І, власне, Сєню скомпроментували. А те, що це підстава видно по тому, як швидко то кинулися всякі Обози копіювати. Ясно, що з Банкової таки прийшла вказівка. Але інша - не сприяти Яценюку, а влаштувати проти нього провокацію, а потім по всій Україні ту інформацію швиденько поширити. Наші місцеві Мальони з Георгіями НеЖуковим самі таку комбінацію не прокрутили б.

avatar

Малярчук

02 грудня 2011 15:21

Гриценко сам, можливо не розуміючи, дає пас владі, щоб вона забивала Фронту. Так класично і просто розводять опозиціонерів. Фронтовики зробили помилку, коли проголосували за пять відсотків. А Гриценко ще більшу. Він грає на владу з чесними інтонаціями. А можливо і свідома провокація. Одне слово, фронтовики таки опозиціонери, це зясувалося, коли влада проти них почала провокації. Як не дивно.

avatar

Уважний

02 грудня 2011 15:52

Справді сумно, що опозиціонери між собою сруться, а всякі покидьки в цей час потирають руки. Це дуже деморалізує всіх людей. Гриценко може й керується щирими намірами очистити опозиційне середовище від обману людей, але де гарантія, що він цими своїми діями не робить гірше для єдності її рядів? А так було б приємно, якби вони всі були разом, то цю банду змели б за одну секунду. Але у всіх - навіть в опозиції свої шкурні інтереси. Шкода, що вчора Гриценка не запитали, а що краще -бути до кінця принциповим, але взагалі не потрапити у парламент, чи зробити як Сєня, проголосувати за поганий закон, але такий що лишає шанс і таки пройти в парламент і звідти мочити цю свору? А як він гарно про Тимошенко сказав. До речі, всі накинулися на нього за  Фронт Змін, але ж він то саме слово в слово сказав проти Батьківщини. То що це він на два фронти працює?  Але Гриценку я вірю. У нього дружина - журналіст.

avatar

Опозиціонер

02 грудня 2011 16:00

Дивлюся, дивуюся. Невже Гриценко з такими щирими інтонаціями таки працює на Януковича? Не можу повірити... Але те, що вони в унісон із владою працюють, то, на жаль, факт. Согоднішня кампанія на Букіфно, тому підтвердження. Анатолій, що ти робиш! Хоч трішки думай

avatar

Струм

02 грудня 2011 18:01

Гриценко закликав не грати у вірю - не вірю, а думати головою. Навів якісь факти, приклади. Переконаний, що він так примітивно на владу не працює. Але знаючи його критичне ставлення до Яценюка його могли просто використати. Влада знає його прямоту і щирість і під це підігнала свою провокацію, щоб здавалося, що от це ж не вона критикує Яценюка, а принциповий Гриценко. До  речі, думаю, що його неприязнь до Яценюка носить особистісний характер.  Думаю, що Гриценко так само правий щодо конформізму Яценюка і його загравань з Банковою, кінцева мета яких не до кінця ще не зрозуміла. Швидше за все і ті, і ті як зажди хочуть одне одного обдурити. Бо подивість на що всі переключилися - не шукають відповіді і не питають у Яценюка, чому він проти виключення тушок, чому спочатку був проти закону про вибори, а потім різко за, а обговорюють який поганий Гриценко. Що Банковій і треба. Так ось усвідомлюючи це все, я, слідуючи пораді Гриценка собі думаю: а може при всі його правоті йому все таки не варто зараз критикувати Яценюка. Бо це відчай Дон Кіхота. Від цього його рейтинг тільки ростиме. До того ж така критика деморалізує людей, які сумують через чвари в опозиції. Може обрати іншу стратегію.

avatar

Думаючий

02 грудня 2011 19:34