Представники від Самооборони Майдану Тернопільщини, Чернівців та Івано-франківська увійшли в робочу групу з питань співпраці громадськості з силовими структурами при МВС

Представники від Самооборони Майдану Тернопільщини, Чернівців та Івано-франківська увійшли в робочу групу з питань співпраці громадськості з силовими структурами при МВС

14.10.2016, 13:26

З 11 по 13 жовтня у містах Тернопіль, Чернівці та Івано-Франківськ пройшли зустрічі представників громадськості, з підрозділами силових структур та з радником міністра внутрішніх справ України, головою Громадської ради при МВС Володимиром Мартиненком, метою зустрічі стало створення робочої групи, куди б входили активісти та небайдужі люди, які б долучалися до конструктивних пропозицій, обговорень нормативно-правових актів, змін та реформ при МВС, представники Самооборони Майдану прийняли участь у заході.

 За словами радника  міністра внутрішніх справ України, головою Громадської ради при МВС Володимиром Мартиненком:

"Ми намагаємося знайти відповіді на питання, які є у громадськості щодо роботи правоохоронного відомства. Ми хочемо знати думку людей про нововведення, які плануються у Міністерстві, про хід реформ, про роботу того чи іншого підрозділу, який підпорядковується МВС.

Сьогодні нормативно-правові документи не передбачають створення в обласних управліннях органів державної ради будь-яких громадських рад. Тому один з виходів із такої ситуації - це створення робочої групи. До неї можуть увійти всі бажаючі, які хочуть, вміють і будуть робити усе, аби допомогти Міністерству внутрішніх справ провести реформи у відомстві на благо суспільства. До компетенції групи входитиме і обговорення на місцях нормативно-правових документів та різноманітних змін. 

  Ця робоча група входитиме до структури громадської ради при МВС. Вона в областях буде співпрацювати з усіма управліннями, вказуватиме на недоліки та пропонуватиме той чи інший вихід із ситуації, зважаючи на побажання жителів міста та області", зауважив Володимир Мартиненко.

 Присутній на нараді по створеню робочої групи в Чернівцях координатор Самооборони Майдану Чернівців Василь Косменко вважає що якщо люди будуть більше контактувати, співпрацювати з правоохороними органами, повернеться втрачена за довгі роки довіра до них, тим паче в громадськості також є багато конструктивних пропозицій з приводу необхідних змін та реформ  в МВС.

  

 За матеріалами gov.ua

1