Чернівці розглядають як місто для запуску пілотного антикорупційного проекту ЄС (+ВІДЕО)

Чернівці розглядають як місто для запуску пілотного антикорупційного проекту ЄС (+ВІДЕО)

10.07.2017, 11:24

 Представники Антикорупційної ініціативи ЄС завітали до Чернівців

 10 липня у Чернівцях відбулася прес-конференція представників Антикорупційної ініціативи ЄС за результатами ознайомчого візиту в Чернівці. Ініціатива розглядає місто як потенційного партнера для запуску пілотного антикорупційного проекту.

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні - це найбільша програма підтримки з боку ЄС у сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Бюджет ініціативи на три роки становить 15,84 млн. євро (14,5 млн. євро надає Європейська Комісія, 1,34 млн. євро – Міністерство закордонних справ Королівства Данія).

Антикорупційний проект передбачає роботу з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та журналістами-розслідувачами.

Учасники прес-конференції: Ека Ткешелашвілі, очільниця Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні та Катя Ленцінг, представниця штаб-квартири Європейського Союзу, експерт з питань правосуддя та внутрішніх справ.

Європейський Союз готовий вкладати гроші в боротьбу з корупцією в Україні, зокрема у Чернівцях. 

Про це 10 липня повідомили представники проекту Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні під час прес-конференції в Чернівецькому прес-клубі. На зустріч з громадськістю прийшли Ека Ткешелашвілі, очільник АКІ ЄС в Україні та Катя Ленцінг, представник штаб-квартири ЄС, експерт з питань правосуддя та внутрішніх справ, передає кореспондент molbuk.ua

Як заявила пані Ека, дана програма має два напрямки – допомога всім органам антикорупційної діяльності на вищому та місцевому рівнях та компонент, націлений на роботу та розвиток місцевого самоврядування.

- Протягом трьох років ми оберемо 6 міст, які будуть зразковими в плані звітності, доступності та відкритості сервісів місцевого самоврядування. Чернівці є пріорітетним містом-партнером, судячи з інформації про те, як працює місто і громадськість, -розповіла Ека Ткешелашвілі, очільник АКІ ЄС в Україні. 

Антикорупційний проект передбачає роботу з органами місцевого самоврядування в Чернівцях, громадськими організаціями та журналістами-розслідувачами.

Катя Ленцінг зазначила, що над розробкою проету працювали з 2015 року. Реалізувати проект почали із червня цього року.

Програма складається з трьох компонентів: 
- зміцнення функціонального та нормотворчого потенціалу державних органів у сфері запобігання і боротьби з корупцією
- посилення парламентського нагляду за процесом реформування і зміцнення спроможності з ретельного аналізу та вдосконалення стратегічної нормативно-правової бази
- посилення спроможності органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства та ЗМІ у залученні до процесу боротьби з корупцією.

Бюджет програми складає майже 16 млн євро. Ці гроші будуть розповідені між всіма містами-учасниками проекту.

Довідка

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні – це найбільша програма підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. До неї планують залучити шість міст України: два міста цього року, а решту в 2018 році. Чернівці розглядаються як одне з двох міст-платформ для впровадження програми в Україні. (О.Воробець,О.Григорчук)

Джерело: molbuk.ua

ЄС вкладатиме гроші в боротьбу з корупцією в Чернівцях
ЄС вкладатиме гроші в боротьбу з корупцією в Чернівцях
ЄС вкладатиме гроші в боротьбу з корупцією в Чернівцях
ЄС вкладатиме гроші в боротьбу з корупцією в Чернівцях

Фото Сергія ДАНЕВИЧА, відео - https://pogliad.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо пресконференцыя відбудеться 10 липня, то у заголовку має бути "здійснять", а не "здійснили", сьогодні ж лише 7 липня.

avatar

Богдан

07 липня 2017 14:06