«Правому сектору» Буковини не подобаються нові люди при владі, але кращих вони не пропонують (оновлено о 17.27)

«Правому сектору» Буковини не подобаються нові люди при владі, але кращих вони не пропонують (оновлено о 17.27)

07.03.2014, 18:25

Активісти "Правого сектору" Буковини мають зауваження до осіб, які зайняли керівні посади у Чернівцях.

Про це у п’ятницю повідомив керівник організації на Буковині Володимир Рясов.

Він заявив, що ні секретар міськради Ярослав Кушнірик, ні заступник міського голови Олександр Паскар не можуть займати керівні посади, оскільки вони є колишніми членами Партії регіонів, що суперечить проведенню люстрації.

Як повідомив керівник організації в області Володимир Рясов, коментуючи призначення Я. Кушнірика, "людина, яка працювала у ворожій для народу партії, не може бути першою людиню в місті".

О. Паскар також є вихідцем зі строї влади, у його кабінеті до останніх днів революціі висів портрет Януковича. О. Каспрук також має піти, оскільки він і досі фігурує у кількох судових процесах, стверджують активісти.

Водночас, за словами Рясова, депутат міськради від фракції "За Батьківщину" Олексій Каспрук теж не може займати керівні посади у місті.

"Він претендує на все житлово-комунальне господарство міста. Але ця людина, наскільки всі знають, зараз під судами. Більше того – стан підприємства, яке він "успішно" вів, страшенно катастрофічний. Ця людина має право вести все ЖКГ міста? Ми проти", - сказав лідер "Правого сектору".

Правий сектор висловив протест і проти призначення новим керівником УСБУ Буковини Ю. Кіцула. Документи, які дискредитують його на цій посаді, передали в управління СБУ.

Якщо СБУ не прислухається до вимог громади і не поміняє очільника, активісти кажуть, що "винесуть діючого як Януковича".

Водночас новопризначений очільник УСБУ на Буковині Юрій Кіцул повідомив, що конфлікт з мітингувальниками, які були проти його призначення на цю посаду, вичерпаний.

Сьогодні Кіцул мав розмову із представниками Правого сектору та Самооборони і запевнив їх у тому, що працюватиме професійно.

Активісти відповіли на це мовчаннням, яке він оцінив як знак згоди, передає кореспондент vidido.ua.

- СБУ є спецслужбою, відповідно ми не можемо бути настільки відкриті публіці, як інші силові структури, проте ми готові на співпрацю із громадою, - запвнив Ю. Кіцул.

Очільник УСБУ також зазначив, що у службі чекають на пропозиції від різних громадських організацій, які готові надати кадри для співпраці. Проте цим людям необхідно буде пройти всебічну перевірку на профпридатність.

Разом з тим, Рясов не зміг запропонувати кандидатуру жодної іншої людини, яка би виконувала повноваження названих політиків.

"Ми пропонуємо те, що ми пропонуємо. Ми не берем на себе функцію управління містом, областю. Ми не для того створювались", - сказав В. Рясов.

Під час прес-конференції, яку в п’ятницю скликали представники буковинського «Правого сектору», аби пояснити свою позицію, виголошену з трибуни міської ради щодо вимоги відставки секретаря міськради Кушнірика, заступника міського голови Паскаря та недопущення до керівних посад Каспрука, організаторів звинуватили у відстоюванні інтересів «команди Федорука».

Такий закид зробив громадський активіст Еміль Павлюк, який прийшов на прес-конференцію із своїми однодумцями.

Представники «Правого сектору» відкинули звинувачення, зазначивши, що вони нікого не призначають й не звільняють, а лише здійснюють контролюючу функцію та забезпечують виконання волі громади.

На запитання правозахисників, чи є Правий сектор зареєстрованою організацією, активісти відповіли, що ні.

- Ми не є політичною організацією, яка бере на себе відповідальність зняття чи призначення чиновників на посади. Ми лише контролюємо діяльність чиновників. Ті чи інші вимоги перед ними висуватимемо, спираючись на пропозиції громади, - кажуть активісти.

Нагадаємо, у четвер на сесії міськради активіст "Правого сектору" Петро Зеленко з трибуни заявив про вимоги організації: відставка Кушнірика і Паскаря та не допускати на керівні посади Олексія Каспрука.

Після свого виступу Петро Зеленко підійшов до депутата від фракції "Батьківщина" Анатолія Чесанова і про щось з ним говорив.

Фото: скріншот із сюжету телеканалу "ТВА".

Джерело: molbuk.ua, БукІнфо, та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

что тут непонятного. Чесанов спрашивал координаты, чтобы записаться в правый сектор.

avatar

румын

07 березня 2014 20:10

Правий сектор про розподіл посад у Чернівцях (+ відео) * матеріл з сайту chv.tv

 

avatar

Підприємець

07 березня 2014 21:38

avatar

Ivan Molodoy

08 березня 2014 11:15

Ага хрен там зєльоний сказав шо будуть у сарбоні безкоштовно тусувати щей може дав пару рублів. Запроданці а не правий сектор в місті людей незнають а рвуться до трибуни попиздіти

avatar

льоня

08 березня 2014 14:31

avatar

Ivan Molodoy

09 березня 2014 09:20