Правду про сміття в Іванківцях шукали столичні журналісти

Правду про сміття в Іванківцях шукали столичні журналісти

17.08.2016, 22:23

Телеканал  Еспресо першим зі стоилчних дістався Іванківців, щоб довідатися правду про цей інцидент. 

- Після репортажу телекомпанії ТВА про екоцид в Іванківцях та версії громади, щодо причетності відомих та прорегіональних депутатів місцевих рад Чернівецької області, було багато звинувачень у необ'єктивному висвітленні даної проблеми. Отримав багато дзвінків з загальнодержавних каналів, - прокоментував приїзд столичних журнаілстів Максим Бурбак. - Вдячний телеканалу Еспресо за оперативність. Вони перші дістались Іванківців. І сміття не встигли бажаючі сховати :) Вся країна дізнається про різні версії цього злочину та про причетних осіб. Чекаю ефіру. І я не один.

Я попереджав місцевих чиновників, депутатів, голову сільради, що не дам цю справу спустити на гальмах. А вони всіляко хочуть знівелювати резонансність злочину, терміново сховати сміття, яке є доказом по кримінальній справі, зменшити розмір нанесеної шкоди, заговорити проблему та переключити увагу громадскості на інший дріб"язок. Не вийде !!! Останній приклад-нарахування суми збитків нанесених внаслідок засмічення держекоінспекцією в Чернівецькій області. Всього лиш 6048 гривень за 75 м3 !!! Нагадую, що мешканці села бачили 4 незнайомі вантажівки в день скоєння злочину, номера та маршрут руху яких зараз встановлюють правоохоронці. Як людина, яка трохи знається на транспорті, хочу зауважити екологам-стандартний напівпричіп має об"єм 86 м3, а 4 машини могли перевезти вже 344 м3. Це або некомпетентність, або навмисна дія екологів з метою покриття масштабів злочину. Пам"ятаю суму збитків. яку екологи нарахували по факту знищення Смугарських водоспадів. Вона така ж була смішною та заниженою, щоб відповідальні особи уникли жорсткої відповідальності. А я попереджав !!!

ДОВІДКОВО: 

Працівниками Державної екологічної інспекції у Чернівецькій області у присутності голови Іванковецької сільської ради Кіцманського району Олексія Добровольського та слідчого Кіцманського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Володимира Понюка здійснено обстеження забрудненої земельної ділянки твердими побутовими відходами на території Іванковецької сільської ради Кіцманського району. 

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернівецькій області.

В результаті обстеження виявлено засмічення земельної ділянки невстановленими особами твердими побутовими відходами внаслідок несанкціонованого їх видалення в урочищі "Ілінка" на території адміністративних повноважень Іванковецької сільської ради. Площа засміченої земельної ділянки становить – 75,0 м2, загальним об’ємом накопичених твердих побутових відходів близько 75,0 м3. Крім того, виявлено перевищення забруднюючих речовин по нітратам, амонію, фосфору, хлориду та АПАР-ах (аніонні поверхнево активні речовини) у відібраних пробах грунтів на вказаній земельній ділянці. Загальна сума шкоди заподіяна невстановленими особами внаслідок засмічення та забруднення земельної ділянки становить 6048 грн. 

Держекоінспекцією в області видано припис Іванковецькій сільській раді Кіцманського району щодо ліквідації виявленого засмічення земельних ресурсів та проведення рекультивації забрудненої земельної ділянки в термін до 31 серпня 2016 року.

Матеріали перевірки для подальшого проведення оперативно-розшукових заходів та встановлення винних осіб направлено до Кіцманського відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області.

Нагадаємо, у селі Іванківці Кіцманського району вантажівки висипали в яр поблизу села сміття невідомого походження. Порушено кримінальне провадження, але винних поки не знайшли.
1