Працівники тресту зеленого господарства випередили активістку Яну Білецьку  у парку Шіллера

Працівники тресту зеленого господарства випередили активістку Яну Білецьку у парку Шіллера

02.09.2015, 22:38
З перших днів вересня працівники «Зелентресту» взялися активно очищувати парк Шіллера, який знаходиться в центрі Чернівців, від сміття та самосію. Вони скошують бур’яни, вирізають самосів і сухостій, вивозять сміття.  За тиждень, як повідомивдиректор КП «Трест зеленого господарства та протизсувних робіт» Олександр Брязкало, парк буде прибрано.

– Парк знаходиться поблизу приватного сектору, тож мешканці регулярно звозять сюди багато побутового сміття, відвідувачі парку теж не прибирають за собою, – каже керуючий трестом зеленого господарства та протизсувних робіт міської ради Олександр Брязкало. – У рамках місячників санітарної очистки і благоустрою школярі і студенти долучаються до очистки парку. Трестом зеленого господарства надається техніка, а працівники допомагають вантажити сміття. Нас шокує той факт, що сміття з кожним місяцем все більше. Штрафувати порушників підприємство можливості не має – ця функція покладена на відділ екології та благоустрою Шевченківської райради. Вони теж залучаються до прибирання. Та чистим парк залишається недовго. Вранці сюди знову звозять сміття. Смітники встановлювали – покрали, лавки встановлювали – поламали. Є й люди, що вболівають за парк, фотографують номери машин порушників. Якщо у чернівчан є таке бажання та можливість, хай теж роблять зауваження порушникам, культуру у людей треба виховувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецький парк Шиллера в критичному стані: активістка Яна Білецька запрошує на суботник

 «Один раз в рік підприємство проводить покіс трави і вирізання самосію. В серпні це було зроблено. На сьогоднішній день ми це все вивозимо, прибираємо. Цього тижня будуть закінчені всі роботи», - розповів Олександр Брязкало.

 Проблема зі сміттям у парку наразі стоїть гостро. Як зазначив чиновник, під час прибирань працівники «Зелентресту» знаходять наповнені побутовими відходами сміттєві пакети, чимало пляшок від води, пива та горілки. Нещодавно натрапили на звалище фатину, який швидше за все викинув котрийсь недобросовісний підприємець.
 
На питання, чому не поставити сміттєві баки в парку та поблизу нього, адже найближчі смітники знаходяться біля театру, директор «Зелентресту» Олександр Брязкало розповів, що баки ставили, але їх покрали.
 
«Минулого року ми встановлювали смітники поблизу парку, по вулиці Драгоманова. Але смітники покрали», - прокоментував Брязкало.
 
Наразі вирішити проблему із засміченням парку дуже важко. Добре було би призначити на чергування одного-двох працівників, які б стежили за порядком, розмірковує директор, але це фінансово затратно. Простіше щомісяця відряджати трьох працівників разом із технікою, які за два дні приберуть парк від сміття. Це коштує близько тисячі гривень.
 
До того ж на початку осені традиційно відбудеться «місячник» благоустрою, під час якого учні та студенти на волонтерських засадах поприбирають паркові схили.
 
Джерело: БукІнфо та chernivtsy.eu
1


КОМЕНТАРІ (1)

Смітники потрібно ставити на початку вулиці, а не в глибині, от і не будуть красти. Окрім того на початку вулиця найширша, смітники нікому не будуть заважати.

Хто хоче вирішити проблему шукає можливість !

avatar

!!!

03 вересня 2015 09:22