Працівники ендокринологічного центру хочуть, щоб Малишевський захистив їх заклад від розправи чиновників з департаменту охорони здоров'я

Працівники ендокринологічного центру хочуть, щоб Малишевський захистив їх заклад від розправи чиновників з департаменту охорони здоров'я

27.08.2016, 02:05

Сьогодні відбулися загальні збори працівників Чернівецького обласного ендокринологічного центру з приводу подальшої роботи цього медичного закладу. У зібранні взяв участь голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей Ігор Малишевський.

 Працівники закладу вже не вперше звернулися до медичної комісії по допомогу у вирішенні питання щодо подальшої роботи закладу. На позачерговому засіданні 19 серпня члени комісії визнали слушність аргументів, які наводять заявники, представники територіальної громади. Зокрема, представник Товариства хворих цукровим діабетом "Діабетик Буковини" Петро Іваськов. Тому ухвалили рішення підтримати звернення трудового колективу щодо недопущення знищення центру.

 Найвагомішим аргументом на користь існування цілісного спеціалізованого центру є тенденція до зростання кількості хворих на цукровий діабет, яку фіксують в області. Загальна кількість ендокринологічно хворих на Буковині сягнула 80 тисяч осіб. Усі ці люди потребують комплексного, спеціального лікування, забезпечити яке може лише вузько спеціалізована лікувальна установа. І все необхідне для допомоги хворим в центрі є – стаціонарне відділення, найкраща в області клініко-діагностична лабораторія тощо.

 Окрім комісійного вивчення даної проблеми депутати також звернулися до голів представницької і виконавчої гілок влади з вимогою не допустити знищення  Чернівецького обласного ендокринологічного центру.

 Проте чиновники від медицини не полишили наміру розвалити ендокринологічну службу області, фактично знищити цілісний лікувальний комплекс.  Спроби звільнити, скоротити кількість працівників і лікувальних ліжок роблять ледь не кожного року. Знову і знову департамент охорони здоров’я ставить питання про переведення стаціонарного відділення центру до складу обласної клінічної лікарні. Медичні працівники центру підозрюють, що справжньою метою горе-реформаторів може бути старовинний особняк, розташований за адресою вул.Ю.Федьковича, 54.  Хоча центр його сам  орендує і у разі виселення стаціонарного відділення  приміщення все одно не дістанеться замовнику схеми.

 Про це, а також фактичне нехтування інтересами хворих на діабет говорили учасники сьогоднішнього зібрання. Зокрема, виступаючих обурило телевізійне інтерв’ю заступника  директора департаменту охорони здоров’я Марії Поліщук, яка розмірковувала про чергову реорганізацію центру. Хоча, за словами пристуніх на зборах, жодного разу його не відвідала. Щобільше навіть переплутала назву називаючи центр диспансером.  

 Ігор Малишевський проінформував трудовий колектив про рішення очолюваної ним комісії, яка виступила категорично проти  будь-яких явних чи прихованих спроб  знищити цілісний лікувальний комплекс  Чернівецького обласного ендокринологічного центру. На зборах колективу голова медичної комісії ще раз підтвердив свою позицію щодо підтримки справедливих вимог працівників центру.  Ігор Малишевський також пообіцяв  сприяти у вирішенні даної проблеми. Зокрема, винести інформацію про дану ситуацію на сесію Чернівецької обласної ради.  

1