Прапор ЄС, який був з ним на  Майдані під час Революції Гідності, буковинець Максим Кияк подарував Robert Schuman Institute як  нагадування про європейське прагнення України

Прапор ЄС, який був з ним на Майдані під час Революції Гідності, буковинець Максим Кияк подарував Robert Schuman Institute як нагадування про європейське прагнення України

14.10.2018, 16:03

Про майбутнє Європи, її проблеми та головні загрози вдалося жваво подискутувати понад сотні учасникам програм Robert Schuman Institute з країн центральної, східної Європи та Балкан. Кожен з них вже є лідером у громадсько-політичному житті своєї країни чи гідно представляє її у якості дипломата. 

Деякими подробицями про цей захід поділився його учасник Максим Кияк

- Але хто ж як не українці здатні розповісти про Європу та знають, як потрібно на практиці захищати європейські цінності. Іноді, навіть ціною власного життя. А, тим більше, напередодні п‘ятої річниці Революції Гідності, - каже Максим Кияк. 

- Відтак, мені як запрошеному спікеру видалися не достатніми лише сам виступ та участь у дискусії. Саме тому, вирішив взяти до Будапешту та подарувати той самий прапор Євросоюзу, котрий був зі мною під час одного з перебувань на сцені Майдану у Києві у 2013 році. Хоч і важко було відривати від серця таку важливу для мене реліквію, але для друзів, які виховують вже протягом довгого часу нових європейських політичних лідерів, підтримували та продовжують підтримувати нашу країну, не шкода. 

- Вже починаючи від завтрашнього дня цей прапор із підписами та побажаннями учасників від України висітиме в офісі Robert Schuman Institute у Будапешті як нагадування про європейськість нашої держави.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нехай це буде нагадуванням нашим європейським братам про те, що українці були реально тими, хто проливав кров за свою європейську ідентичність, і зараз стоїть на варті європейсько цивілізації у протистоянні проти російського агресора на Донбасі.

avatar

Алан

14 жовтня 2018 23:18