Позачергової сесії Чернівецької облради не буде, бо голова і заступник у відрядженні

Позачергової сесії Чернівецької облради не буде, бо голова і заступник у відрядженні

15.06.2012, 14:14

Позачергової сесії Чернівецької обласної ради 15 червня не буде, бо голова і заступник ради у відрядженні. Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив депутат обласної ради від фракції "Фронт змін" Максим БУРБАК.

- Ми підготували і зареєстрували всі документи, які потрібні для ініціювання позачергової сесії. Однак влада знову підтвердила свою "імпотентність". Наразі у Чернівцях немає ні керівника облради, ні його заступника. Всі вони у відрядженнях. Думаю, може потрібно призначити ще одного заступника голови ради, аби хоч хтось міг дати відповідь, - сказав М. Бурбак.

- Нам, депутатам, потрібно обов’язково зібратися в сесійній залі до вівторка, 19 червня, для того, щоби продемонструвати реакцію Чернівецької обласної ради щодо мовного питання в Україні. Ми мусимо обігнати Верховну Раду і показати їй власну позицію, - додав "фронтовик".

Нагадаємо, 13 червня під час мітингу на захист української мови під стінами "будинку з левами", Максим Бурбак заявив про те, що депутати Чернівецької облради ініціюють проведення позачергової сесії у п'ятницю, 15 червня. На сесії хочуть розглянути два питання. Перше — щодо мовних утисків. Друге — звернення до Президента щодо скасування зменшення пільг воїнам-афганцям та іншим пільговкам. Під ініціативою проведення позачергової сесії на той час підписалися 34 депутати. Серед них був і регіонал Михайло Бауер.

Джерело: molbuk.ua

Нагадаємо, 22 травня на колегії обласної ради більшість депутатів погодила рішення голови облради Михайла Гайничеру щодо перенесення пленарного засідання сесії на 31 травня. Тоді причиною стало те, що 24 травня, на коли й було спершу оголошене пленарне засідання, мало відбуватися засідання ради регіонів при президентові, куди були запрошені голова обласної адміністрації Михайло Папієв та голова обласної ради Михайла Гайничеру. Опозиція наполягала, щоб сесію за відсутності голови вів заступник. Проте провладна більшість голосом панів Гайничеру і Галиця заявила, що пан Маніліч також не може цього зробити, бо  перебуває у  відустці за межами області. Щоправда вже наступного, після 24 травня дня, коли він нібито не міг бути в місті, журналісти побачили пана Маніліча під стінами ОДА. Нині історія, схоже, повторилася? 

1


КОМЕНТАРІ (1)

А регіонал, гарант.  погодив свій підпис з керівництвом РИГОНАЛІВ. Для всіх зрозуміло , що це хід для набирання балів як кандидат мажоритарник. Маєте народ за дурнів ? А даремно)))))))))))

avatar

Уважний

15 червня 2012 09:22