Повернення Медведчука у велику політику ставить Папієва і Ко перед складним вибором

Повернення Медведчука у велику політику ставить Папієва і Ко перед складним вибором

02.04.2012, 21:01

Соціал-демократичне минуле губернатора Буковини, голови Чернівецької обласної ради та деяких їх нинішніх соратників у владі ставить перед ними непростий вибір, - пожартував голова Чернівецької облорганізації "Фронт Змін", депутат облради Максим Бурбак. Адже про своє повернення у велику політику повідомив їхній колишній лідер, голова соціал-демократів  (об'єднаних) Віктор Медведчук. Суспільству також було б цікаво довідатися, яку політичну силу насправді представляють в області губернатор і його команда: регіоналів чи все таки соціал-демократів (об'єднаних)?

Питання, схоже, цілком доречне. Особливо з огляду на  чудеса опозиційної риторики стосовно місцевої владної команди губернатора-регіонала Михайла Папієва, яку демонструє його попередник біля керма буковинських регіоналів нардеп Микола Романюк. Скоро доведеться ставити питання про приєднання Миколи Прокоповича до Комітету опору диктатурі, - продовжив жартувати Максим Бурбак.

Вакансії, можливо, з'являться після обговорення на КОДі позиції з принципових питань окремих його членів. Зокрема, "Нашої України" чи партії "Удар". І справа навіть не в тому, що  лідер місцевих "нашоукраїнців" Володимир Кліш жодного разу не брав участі в роботі КОД. До "Нашої України" є питання щодо можливої участі її депутатів у голосуванні за провладного кандидата на посаду голови Чернівецької обласної ради. Після голосування, як стало нещодавно відомо, у фракції "нашоукраїнців" в обласній раді навіть змінився керівник. Нині їх представляє Олександр Грушко. За дивним збігом обставин, після результативного голосування депутатів обласної ради за кандидатуру регіонала Михайла Гайнічеру, якого вони обрали собі за голову, саме Олександо Грушко посів посаду головного лікаря Лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Фастівській. Натомість до місцевих представників партії Віталія Кличка виникли питання після заяви лідера щодо самостійного походу партії за парламентськими мандатами. Те саме стосується партії "Громадянська позиція", яку очолює Анатолій Гриценко.

Призначення на посаду заступника губернатора пана Тимирівського (за квотою Сергія Тігіпка) також викликає у "фронтовиків" чимало запитань. Хоча, можливо, саме цього представника колись "Сильної України" влада зробить цапом відбувайлом за провал своєї соціальної політики. Адже курувати йому доручили саме соціалку.