Потяг Київ-Чернівці стане швидшим

Потяг Київ-Чернівці стане швидшим

30.09.2014, 13:36

Час руху скоротиться на 40 хвилин

З 26 жовтня потяг №117 Київ – Чернівці їздитиме швидше. Поїздка скоротиться на 40 хвилин. Відтак, із Києва поїзд відправлятиметься у більш пізній час - о 20:04 та прибуватиме до Чернівців о 7:10.

"До кінця жовтня поїзд курсуватиме за старим графіком: відправлятиметься з Києва о 18:42 та прибуватиме до Чернівців о 6:31. У зворотному напрямку графік руху поїзда не буде змінено. На шляху прямування поїзд робитиме зупинки, зокрема, на станціях Кам'янець-Подільський, Гречани, Хмельницький, Вінниця, Козятин та Фастів", – йдеться у повідомленні прес-служби Укрзалізниці.

Нагадаємо, завдяки внесенню змін до Угоди між Урядами України і Молдови про діяльність залізничного транспорту з 7 червня 2014 року поїзд №118/117 Чернівці – Київ курсує територією Молдови. Поїзд прямує в обидва напрямки без зупинок по території Молдови, оскільки прикордонно-митні операції не проводять.

Довідка «Погляду»

15 травня 2014 року Верховна Рада України ратифікувала Протокол про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту.

Відповідно до протоколу спрощено перетин транзитними поїздами українсько-молдовського кордону. Транзитні поїзди, пункти відправлення і призначення яких розташовані на території однієї і тієї ж самої держави, перетинатимуть кордон без зупинки – тобто без проведення державного контролю, однак лише через визначені Угодою пункти пропуску та у місцях беззупинкового перетину кордону поза пунктами пропуску, що визначені у додатку до Протоколу.

Джерело: vidido.ua

1